Aan de Delfstraat en Vlaardingenstraat op het bedrijventerrein in Stedenwijk heeft de politie tijdens een integrale controle afgelopen woensdag twee hennepplantages aangetroffen. De integrale controle was een samenwerking tussen de gemeente, politie en andere partners als de douane, het Openbaar Ministerie, UWV, Vitens en Liander.

Volgens de gemeente was de controle bedoeld om inzicht te krijgen op de naleving van regels op het gebied van brandveiligheid, milieu en plaatselijke regelgeving.

Vondsten

Aan de Delfstraat werden twee in werking zijnde hennepplantages aangetroffen. Bij deze kwekerijen werden tezamen bij elkaar 354 planten aangetroffen. Bij één pand werd de brandweer opgeroepen, omdat de CO2-meter afging.

Artikel gaat hieronder verder

Tijdens de integrale controle op het bedrijventerrein werden ook nog meerdere flessen lachgas aangetroffen, alsmede het ontdekken van diefstal van water waarvoor Vitens ter plaatse is geweest en een box met hennep-gerelateerde goederen. Ook werden er twee panden van het stroomnet afgelopen door het ontbreken van een contract. 

In totaal werden er 30 bedrijfspanden en 48 garageboxen gecontroleerd.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112