De politie heeft in Almere twee mannen aangehouden in een wereldwijd onderzoek naar identiteitsdiefstal, zo wordt woensdag gemeld. Het onderzoek is in samenwerking met onder meer de FBI. 

Minimaal 50.000 Nederlanders en wereldwijd miljoenen mensen zijn het slachtoffer geworden nadat gegevens verhandeld werden op een website, die inmiddels door de FBI offline is gehaald.

Gekopieerde identiteiten

De verdachten zouden bankrekeningen hebben geplunderd, cryptomunten hebben gestolen, social media profielen gekaapt en mensen/bedrijven hebben afgeperst danwel opgelicht. Daarbij werd gebruik gemaakt van zeer gedetailleerde gegevens van de slachtoffers.

Ook een man uit Almere werd slachtoffer van de identiteitsdiefstal, zijn gegevens werden aangetroffen op een laptop. Verdachten hebben voor 67.000 euro gestolen bij het slachtoffer. Met zijn gegevens werden onder meer nieuwe bankrekeningen geopend en misbruikten criminelen zijn gegevens om zo bij webwinkels allerlei spullen te bestellen. 

Artikel gaat hieronder verder

In totaal zijn er in 17 landen arrestaties verricht. Wereldwijd werden er honderden doorzoekingen gedaan en zijn er 200 verdachten aangehouden.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112


Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 432