Vijf Almeerders zijn vrijdag door burgemeester Hein van der Loo benoemd tot Groot Mens 2023. Irina, Youri, Desiree, Gaby en Mark maken zich al jaren hard voor een gezonde jeugd, onder andere door Almeerse kinderen te trainen, mentaal te steunen en een veilige speelplek te bieden.

Het vijftal werden genomineerd door mede-Almeerders.

"Almere is een groene stad waar je gezond kan opgroeien, maar helaas heeft niet iedereen dezelfde kansen. Samen met Almeerders werkt de gemeente eraan om de stad nóg gezonder te maken voor iedereen. Wij gunnen het elk kind om gezond op te groeien, lekker in hun vel te zitten en zich te ontwikkelen zoals ze zouden willen", aldus de gemeente.

Wie zijn de Grote Mensen van 2023?

  • Mark Roth, gymleerkracht, creëerde in zijn vrije tijd en met veel hard werken een speelplek in de straat, zodat de kinderen weer veilig kunnen spelen.
  • Irina de Graaf, die bij haar kickbocksschool La Taurina jonge meiden helpt met hun weerbaarheid en zelfvertrouwen, en veel begeleiding biedt aan stagiaires.
  • Youri Swart, ooit zelf een pestkop, maar hij geeft nu weerbaarheidstrainingen en antipestprogramma’s via zijn Warrior Academy.
  • Gaby Waakhuijsen, zette Theaterschool Almere op en coacht haar leerlingen door moeilijke perioden.
  • Desiree Schaapherder, gymleerkracht, die in haar vrije tijd kinderen traint op de atletiekbaan. Elk kind na een training van haar van de baan loopt, staat steviger zijn schoenen en voelt zich gezonder.

Burgemeester Hein van der Loo, zelf zoon van twee gymleerkrachten, bedankt deze grote mensen hartelijk voor hun bijdrage aan de weerbaarheid en gezondheid van onze Almeerse jeugd: ‘Mentale en fysieke gezondheid gaan samen, dat blijkt uit de verhalen van deze grote mensen. Gezond kunnen opgroeien gaat niet alleen om een gezond gewicht, maar ook om een blij gezicht.’ 

Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd

De gemeente Almere werkt samen met JOGG, de GGD en vele andere organisaties, sportverenigingen en scholen aan het gezonder maken van de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren.

Veel sportkantines, scholen en andere organisaties hebben hun omgeving bijvoorbeeld al rookvrij gemaakt, hebben oog voor mentale gezondheid én maken de gezonde keuze makkelijker in de kantine. Maar de gezonde keuze is volgens de gemeente nog lang niet altijd en overal de makkelijke. Samen werken zij aan verbetering, opdat gezond gewoon wordt.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360