Aanstaande zondag worden, ook al vroeg in de ochtend, hoge temperaturen verwacht. Om iedereen op een verantwoorde en plezierige manier te laten deelnemen, is de organisatie van de Yanmar Almere City Run genoodzaakt het programma in te korten.

Het hoofdonderdeel en tevens langste afstand van de dag, de Yanmar Almere City Run 15 km, is geschrapt en hierdoor zijn de starttijden van de 10 km en het Rondje Weerwater (6,4 km) vervroegd. Deze weloverwogen beslissing is genomen in goed overleg met de medische dienst en alle diensten van de Gemeente Almere. 

’Organisatie begrijpt teleurstelling’

De organisatie begrijpt dat dit nieuws wellicht teleurstellend kan zijn voor degenen die zich hebben voorbereid op de 15 km-afstand van de Yanmar Almere City Run. Echter, de gezondheid en veiligheid van de deelnemers en alle andere betrokkenen staat altijd voorop.

Artikel gaat hieronder verder

De organisatie focust met het oog op de warme weersvoorspelling op de kortere afstanden en laat daardoor de Yanmar Almere City Run 15 km niet doorgaan. Zo kunnen de deelnemers van de 10 km en Rondje Weerwater (6,4 km) vroeger starten en kunnen alle deelnemers voor de middag finishen, voordat het warmste punt van de dag wordt bereikt.

Deelnemers geïnformeerd

Deelnemers die zich hadden ingeschreven voor de Yanmar Almere City Run 15 km worden via e-mail persoonlijk op de hoogte gebracht van de wijziging in het programma en zullen worden voorzien van verdere informatie met betrekking tot hun inschrijving.

Uiteraard krijgen zij de mogelijkheid om deel te nemen aan de 10 km of het Rondje Weerwater (6,4 km).
 
Aangepast programma

Het programma van de Yanmar Almere City Run ziet er nu als volgt uit:

  • 08.00 uur - Opening uitgifte startnummers en tassenafgifte
  • 09.00 uur - Start 10 km (incl. deelnemers 15 km)
  • 09.30 uur - Start Kids Run 800m
  • 10.00 uur - Start Rondje Weerwater (6,4 km) (incl. deelnemers 15 km)
  • 10.30 uur - Start Jongerenloop 2 km

Extra maatregelen bij warm weer

In verband met de te verwachte warmte zijn er naast het aangepaste programma extra maatregelen genomen.

Zoals onder andere een extra verzorgingspost op het parcours, bij iedere verzorgingspost sponzen ter verkoeling en zonnebrand bij het afhalen van de startnummers om de deelnemers te beschermen tegen de zon.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360