Op zondag 16 juli voert busvervoerder allGo weer de zomerdienstregeling in voor de bussen in Almere, waardoor er veranderingen zijn in onder meer de vertrektijden van de bussen in de stad. Dat meldt een woordvoerder van allGo.

"Elk jaar rijden er in de zomerperiode minder bussen. In die periode zijn er immers ook minder reizigers en chauffeurs. Dit jaar verlaagt allGo de zomerdienstregeling meer vanwege personeelstekort", aldus een woordvoerder. Door de zomerdienstregeling aan te passen rijdt er minder vaak een bus, maar is er volgens allGo wel meer zekerheid in de dienstregeling. Daardoor vervallen er minder vaak onverwachts ritten.

Rekening gehouden met de reizigers

In de zomerdienstregeling wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de reizigers: per buslijn is er gekeken naar dagen en momenten waarop er minder reizigers zijn. Aan de hand van deze informatie is de dienstregeling per buslijn aangepast.

Zo rijden er vooral 's avonds laat minder bussen. In de spits blijven de bussen zo vaak mogelijk rijden. Daardoor hebben reizigers nog steeds veel reismogelijkheden. Daarnaast blijven de belangrijkste aansluiten op R-net behouden. Ook rijdt allGo op de meeste lijnen met grote bussen. Hierdoor kunnen er meer mensen met de bussen mee.

De zomerdienstregeling van allGo duurt van 16 juli tot en met zaterdag 2 september. 


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente


Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 432