Vanaf zondag zet de gemeente cameratoezicht in rondom het Yanmarstadion - de thuisbasis van Almere City FC. Dit cameratoezicht is volgens de gemeente vooral bedoeld om verstoringen van de openbare orde te voorkomen. 

"Nu Almere City FC naar de eredivisie is gepromoveerd, verwachten we bij thuiswedstrijden meer mensen rondom het stadion. Cameratoezicht moet helpen om ongeregeldheden te voorkomen", aldus de gemeente.

Op de dagen dat Almere City FC thuis speelt, kunnen de livebeelden van de camera’s 3 uur voor het officiële begin van de wedstrijd, tot 2 uur na de eindtijd worden uitgelezen. De camerabeelden worden dan opgenomen en 28 dagen opgeslagen.

Cameratoezicht rondom het stadion blijft tot 1 juli volgend jaar van kracht.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Sint & Piet Dwalen Af - Aflevering 3 (zaterdag 25 november 2023)

? DAAR ZIJN WE WEER! Met de derde aflevering. ? De stroom viel uit, maar het is toch gelukt om een uitzending te maken. VlogPiet is inmiddels onderweg naar Rotterdam. ? Dinsdag om 17.00 uur zie je aflevering #VIER! ?

Geplaatst door Sint & Piet Dwalen Af op Zaterdag 25 november 2023

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente