Vanaf maandag 28 augustus werkt provincie Flevoland aan de weg en de viaducten op de Hogering en Buitenring (N702) tussen de kruising van de Grasweg en de kruising Polderdreef – Grote Vaartweg.

Tijdens de werkzaamheden wordne de tussen- en deklagen asfalt vervangen evenals de geleiderails. Daarnaast worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd aan bruggen en viaducten (bijvoorbeeld het herstellen van beton en vervangen van voegen).

Ook vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats bij de aansluiting van de Tussenring op de Hogering.

Bereikbaarheid

De werkzaamheden vinden plaats in verschillende fases en duren naar verwachting tot maandag 27 november. De weg blijft zoveel mogelijk open, maar er zijn minder rijbanen beschikbaar.

"Daarom kan het tijdens de spits extra druk zijn op de weg. Door voor of na de spits te vertrekken, kunnen weggebruikers drukte in het verkeer vermijden. Daarnaast zijn gedeelten van de Hogering en de Buitenring ‘s nachts of in het weekend gesloten", aldus een woordvoerder.

Omleidingen

De provincie adviseert verkeer dat van Amsterdam naar de Vaart in Almere gaat, de volgende routes te nemen:

  • Tijdens de werkzaamheden tussen de Grasweg en de Tussenring kan verkeer gebruik maken van de A6 en de Tussenring om bij de Vaart te komen;
  • Tijdens de werkzaamheden tussen de Tussenring en de Polderdreef/Grote Vaartweg kan verkeer gebruik maken van de A6 en de Buitenring om bij de Vaart te komen.

De adviesroutes worden aangegeven op borden langs de A6 en de A27.

Voorbereidende werkzaamheden

In dezelfde periode starten de voorbereidende werkzaamheden bij de aansluiting van de Tussenring op de Hogering om volgend jaar de rijstroken te verdubbelen. Uit onderzoek is volgens de provincie gebleken dat de capaciteit van de huidige aansluiting onvoldoende is: dit leidt tot filevorming voor het verkeer dat vanaf de Tussenring de Hogering wil oprijden.

Het aanleggen van extra rijstroken moet ervoor zorgen dat verkeer sneller de Hogering kan oprijden waarmee ook de verkeersveiligheid zal verbeteren.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Sint & Piet Dwalen Af - Aflevering 3 (zaterdag 25 november 2023)

? DAAR ZIJN WE WEER! Met de derde aflevering. ? De stroom viel uit, maar het is toch gelukt om een uitzending te maken. VlogPiet is inmiddels onderweg naar Rotterdam. ? Dinsdag om 17.00 uur zie je aflevering #VIER! ?

Geplaatst door Sint & Piet Dwalen Af op Zaterdag 25 november 2023

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente