Op industrieterrein De Vaart in Almere Buiten is vrijdagmiddag een grote brand bij een bedrijf uitgebroken, waardoor er flinke rookpluimen over het stadsdeel heen komen. 

De brand brak rond 17.00 uur uit en is inmiddels opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. Ook de brandweer uit Huizen, Blaricum, Lelystad en Muiderberg is opgeroepen om te helpen blussen.

Het zou gaan om een pand waar onder meer een meubelzaak en autoschadeherstelbedrijf gevestigd zijn.

Update 18.30 uur

De brandweer roept inwoners op die last hebben van de rook, om ramen en deuren gesloten te houden. Ook heeft de politie een ruim gebied afgezet als gevolg van de brand. 

Het is nog niet duidelijk of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen, op dit moment worden er nog verschillende metingen verricht.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Sint & Piet Dwalen Af - Aflevering 3 (zaterdag 25 november 2023)

? DAAR ZIJN WE WEER! Met de derde aflevering. ? De stroom viel uit, maar het is toch gelukt om een uitzending te maken. VlogPiet is inmiddels onderweg naar Rotterdam. ? Dinsdag om 17.00 uur zie je aflevering #VIER! ?

Geplaatst door Sint & Piet Dwalen Af op Zaterdag 25 november 2023

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.