Twee mannen uit Almere van 20 en 21 jaar zijn vrijdag door de rechter veroordeeld tot een celstraf van 1 jaar nadat zij in oktober vorig jaar schoten hebben gelost op een kapperszaak aan de Edastraat in Almere Poort.

De 21-jarige man kreeg van zijn opgelegde straf, een half jaar voorwaardelijk. Dat komt doordat de 20-jarige de schutter bleek te zijn. De 21-jarige is veroordeeld vanwege betrokkenheid. 

Hogere straf dan eis

In het vonnis valt te lezen dat de straffen hoger zijn uitgevallen dan de eis, omdat de rechter hiermee een signaal wil afgeven: "Er moet een einde worden gemaakt aan het gemak waarmee dit soort feiten, gericht op intimidatie, vandaag de dag lijken te worden gepleegd."


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 342