Maandag heeft wethouder Maaike Veeningen de Almeerse Erepenning uitgereikt aan Johan de Visser: hij ontvangt de erepenning vanwege zijn jarenlange werk als vrijwilliger, onder andere bij vrijwilligersorganisatie 't Gilde, en zijn voorbeeldrol als informele toegankelijkheidsambassadeur voor de stad.

De erepenning is uitgereikt op de Dag van de witte stok. Op deze dag vragen mensen met een visuele beperking, die afhankelijk zijn van de witte stok, nationaal en internationaal aandacht voor deze stok.

Betrokken vrijwilliger, ervaren ambassadeur

Johan de Visser is sinds 2011 actief als vrijwilliger bij vrijwilligersorganisatie 't Gilde. Hij beheert de website, legt huisbezoeken af bij stadgenoten en besteedt veel aandacht aan Almeerders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Daarnaast is hij vrijwilliger bij de Oogvereniging en is hij sinds een jaar voorzitter van de regio Flevoland.

Johan de Visser is veel op straat te vinden, waar hij vaak rapportages maakt over de toegankelijkheid van Almere. Binnen het stadhuis is hij een bekende en gewaardeerde adviseur. Van zijn adviezen worden bij aanpassingen in de openbare ruimte vaak gebruikgemaakt.

Daarnaast is hij ook vertegenwoordiger van de werkgroep ViP (VN-verdrag In de Praktijk). Het ViP helpt en adviseert de gemeente bij de uitvoering van het VN-verdrag Handicap.

Beoordeling 

Volgens de Adviescommissie Gemeentelijke Onderscheidingen denkt De Visser niet in hokjes en krijgt hij daardoor veel dingen voor elkaar. Hij adviseert verschillende afdelingen van de gemeente over toegankelijkheidsvraagstukken in de openbare ruimte.

Met deze onderscheiding benadrukt de gemeente het belang van vrijwilligers en informele ambassadeurs voor onze stad. De betrokkenheid van vrijwilligers vormt een van de fundamenten van Almere. Zonder hen zou de stad niet hetzelfde zijn.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Sint & Piet Dwalen Af - Aflevering 3 (zaterdag 25 november 2023)

? DAAR ZIJN WE WEER! Met de derde aflevering. ? De stroom viel uit, maar het is toch gelukt om een uitzending te maken. VlogPiet is inmiddels onderweg naar Rotterdam. ? Dinsdag om 17.00 uur zie je aflevering #VIER! ?

Geplaatst door Sint & Piet Dwalen Af op Zaterdag 25 november 2023

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.