Mark Pol, oud-wethouder van Almere, is door de gemeenteraad van Texel voorgedragen als burgemeester van het waddeneiland. 

Pol werd in 2010 raadslid namens de VVD en was van 2013 tot en met 2018 wethouder in de stad. 

"We hebben hem, net als de andere geselecteerde sollicitanten, in twee gesprekken en aan de hand van casuïstiek beoordeeld - vanuit het perspectief van de profielschets. Hij is getypeerd als: Enthousiast en gretig, goed voorbereid en ingelezen, scherp in de aanpak van dingen, analytisch sterk, verbinder in politiek speelveld met een sterke motivatie. Een ervaren bestuurder, die in staat is om vanuit meerdere perspectieven naar een probleem te kijken", aldus de voorzitter van de vertrouwenscommissie. 

Wanneer de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties akkoord gaat met het voornemen om Pol te benoemen tot burgemeester van Texel, zal hij in december worden beëdigd.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 432