Het tijdelijke cameratoezicht in Almere Haven centrum gaat in afgeschaalde vorm door tot 1 februari 2024, daarna vindt een evaluatie plaats van het tijdelijke cameratoezicht in Almere in z’n geheel. Dat meldt de gemeente woensdag.

Burgemeester Hein van der Loo: “Iedereen moet veilig kunnen wonen en werken in Almere, ook in Haven. Ik heb cameratoezicht en andere maatregelen ingezet om de openbare orde te bewaken. Het werkt, we zien minder criminaliteit in de winkelstraten. Ik verleng het cameratoezicht door de donkere maanden heen. Daarna moet het ook weer zonder kunnen.

Maatregelen

Het tijdelijke cameratoezicht in Haven centrum werd in augustus 2022 ingesteld. Aanleiding waren delicten als straatroven en winkelovervallen en een toename van overlast in het centrumgebied. Sindsdien is het in verschillende termijnen voortgezet.

De camera’s zijn onderdeel van een pakket aan veiligheidsmaatregelen in Almere Haven centrum, zoals meer handhaving en versterking van de samenwerking tussen gemeente, ondernemers en organisaties die daar actief zijn.

Veiligheidsanalyse

Uit een recente veiligheidsanalyse blijkt dat er sinds mei 2023 geen misdrijven met een grote impact, zoals overvallen of ernstige mishandelingen, hebben plaatsgevonden.

Ook is een hanggroep die overlast veroorzaakte op de Brink, daar nagenoeg niet meer aanwezig.

Evaluatie cameratoezicht

Het cameratoezicht wordt voorlopig voortgezet in afgeschaalde vorm: dit betekent dat de camerabeelden op variabele tijden live worden uitgekeken.

Deze periode loopt tot 1 februari 2024, net als het tijdelijke cameratoezicht in Almere Stad centrum en Almere Buiten centrum. Dit biedt de mogelijkheid om het cameratoezicht in Almere straks in z’n geheel te evalueren.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Sint & Piet Dwalen Af - Aflevering 3 (zaterdag 25 november 2023)

? DAAR ZIJN WE WEER! Met de derde aflevering. ? De stroom viel uit, maar het is toch gelukt om een uitzending te maken. VlogPiet is inmiddels onderweg naar Rotterdam. ? Dinsdag om 17.00 uur zie je aflevering #VIER! ?

Geplaatst door Sint & Piet Dwalen Af op Zaterdag 25 november 2023

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.