Het stroomnet in Flevoland is vol, om die reden geldt er per direct dat er geen nieuwe aansluitingen meer gerealiseerd kunnen worden in Almere. 

Dit houdt ook in dat nieuwbouwwoningen in de stad, niet meer aangesloten kunnen worden. 

Gemeente is geschokt

De gemeente zegt geschokt te zijn en zegt dat de ontwikkeling van de stad tot en met 2029 hierdoor in gevaar kan komen, wanneer er niet snel een oplossing komt.

Voor woningen die in transitie zijn van gas naar elektrisch, is er ook een gevaar: ook dat komt stil te liggen wanneer er geen oplossing komt. 

Oplossing

De oplossing voor de ‘netcongestie’ is uitbreiding van het elektriciteitsnetwerk door TenneT. 

Zij geven aan dat met het vervangen en/of bijplaatsen van 4 transformatoren op de 380 kV stations in Lelystad, Breukelen, Dodewaard en Doetinchem de netcongestie op het hoogspanningsnet in deze provincies in 2029 is opgelost.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Sint & Piet Dwalen Af - Aflevering 3 (zaterdag 25 november 2023)

? DAAR ZIJN WE WEER! Met de derde aflevering. ? De stroom viel uit, maar het is toch gelukt om een uitzending te maken. VlogPiet is inmiddels onderweg naar Rotterdam. ? Dinsdag om 17.00 uur zie je aflevering #VIER! ?

Geplaatst door Sint & Piet Dwalen Af op Zaterdag 25 november 2023

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.