Bij Woonzorgcentrum De Overloop in Almere Haven zijn bewoners ernstig mishandeld, verwaarloosd en in de steek gelaten. Ook werden zij bestolen van kostbare bezittingen. Dat schrijft de lokale omroep 1Almere, die gesprekken met familieleden van oud-bewoners voerde.

Zorggroep Almere (waar De Overloop onder valt) zette in oktober al 6 medewerkers op non-actief. Op dit moment worden meldingen onderzocht over intimidatie, machtsmisbruik, privacyschending en onjuiste inzet van medicatie.

Volgens de lokale omroep zouden er geen klachten zijn binnengekomen over de kwaliteit van zorg. Gehoopt wordt dat de verhalen zoals zijn gedeeld, ook worden gedeeld met Zorggroep Almere zodat dat meegenomen kan worden in het onderzoek.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Sint & Piet Dwalen Af - Aflevering 3 (zaterdag 25 november 2023)

? DAAR ZIJN WE WEER! Met de derde aflevering. ? De stroom viel uit, maar het is toch gelukt om een uitzending te maken. VlogPiet is inmiddels onderweg naar Rotterdam. ? Dinsdag om 17.00 uur zie je aflevering #VIER! ?

Geplaatst door Sint & Piet Dwalen Af op Zaterdag 25 november 2023

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.