Een woning aan de Hofmark in Almere Haven is voor een periode van drie maanden gesloten, zo besloot burgemeester Van der Loo. Na twee explosies in november vorig jaar werd al cameratoezicht ingesteld in de straat.

Het cameratoezicht is onlangs verlengd tot halverwege mei. Aanvullend hierop is nu dus ook besloten over te gaan tot sluiting van een woning.

'Zware maatregel'

"Het is belangrijk dat we de openbare orde in de stad handhaven en de veiligheid van onze inwoners waarborgen. Daarom is het nodig dat we deze woning voor een periode van drie maanden sluiten. Ik realiseer mij dat dit een zware maatregel is, maar bij dit soort besluiten is veiligheid in de buurt mijn hoogste prioriteit. Ik sta voor een veilig Almere zonder criminele dreiging", zegt burgemeester Hein van der Loo.

Begin november vonden er bij de nu gesloten woning meerdere explosies plaats: hierdoor ontstond brand bij de voordeur en in een nabij geparkeerde auto. Er vielen geen gewonden maar er ontstond wel schade. Direct daarna werd besloten om cameratoezicht in te stellen, en nu dus om de woning te sluiten.

Openbare orde herstellen

De sluiting is afgelopen vrijdag ingegaan: dat betekent dat vanaf die datum niemand het pand mag betreden. Na afloop van die drie maanden wordt beoordeeld of de sluiting langer moet duren.

De burgemeester neemt vanuit zijn verantwoordelijkheid voor de handhaving van de openbare orde de maatregelen die nodig zijn om die te herstellen. Dit doet hij in afstemming met het Openbaar Ministerie en de politie.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360