Ben je met iemand aan het daten? Of het nu pril is of jullie elkaar al een langere periode kennen, het is altijd een mooi idee om een goede date te bedenken. En dat hoeft heus niet ingewikkeld te zijn! Met deze tips helpen we je op weg.

Goed gesprek

Tijdens een date wil je iemand natuurlijk goed leren kennen. En dat lukt met een goed gesprek! Neem dan ook zeker de tijd voor zo’n gesprek. Je kunt wel naar de bioscoop gaan tijdens de eerste date, maar dan spreek je elkaar nauwelijks: dat is dus niet het beste idee. Spreek liever in de horeca af en knoop het gesprek aan. Wat wil je van de ander weten? Durf verschillende vragen te stellen. Het helpt om vragen vooraf al te bedenken, zodat je ze in je hoofd hebt. Drink samen een kop koffie of een borrel, terwijl jullie kletsen. Als het goed zit, loopt het gesprek op rolletjes en gaat de tijd snel om.

En als jullie elkaar wat beter kennen, kun je de ander ook thuis uitnodigen. Zorg dan natuurlijk wel dat je goede koffie in huis hebt, van Dolce Gusto bijvoorbeeld. Je kunt daarnaast ook aan iets lekkers voor bij de koffie denken, zoals een stukje taart. Je mag immers best een beetje uitpakken voor je date. Bied tijdens het gesprek een luisterend oor aan je date: dat is de kunst van een goed gesprek. Het is namelijk niet de bedoeling dat je zelf steeds aan het woord bent. Maar geef natuurlijk wel goed antwoord op de vragen die aan jou worden gesteld.

Relaxte date

Voordat we overgaan naar de meer avontuurlijke dates, hebben we het eerst nog een over de relaxte date. Een date hoeft immers heus niet altijd spectaculair te zijn, maar je kunt juist ook samen ontspannen. Dit zorgt meteen voor een veilige, stabiele basis! Door gewoon af te spreken in de horeca of thuis, kies je al gauw voor een relaxte date.

Is het kopje Segafredo koffie op? Maak dan nog samen een wandeling buiten, zeker bij mooi weer. Dat is altijd een prima idee tijdens een date. Of organiseer een picknick, en neem hapjes en drankjes gewoon lekker mee. Het lijkt kneuterig, maar dat kan juist goed uitpakken. Ook samen een serie of film kijken valt doorgaans in de smaak. Natuurlijk hoef je niet iedere date zo relaxed aan te pakken, maar je kunt hier goed in afwisselen.

Outdoor activiteiten

Hoewel het hierboven al kort aan bod komt, kunnen we nog veel meer opties bedenken als het aankomt op outdoor activiteiten. Dit is – vooral bij goed weer – een aanrader. Je beleeft meteen een avontuur samen, wat een dierbare herinnering oplevert. Ga samen wandelen of fietsen, het liefst in een mooi natuurgebied. Of huur een bootje en spendeer de dag op het water. Dat is meteen hartstikke romantisch. Ook een kano of kajak huren is een geweldig idee.

Koken of bakken

Het is gezellig om samen de keuken in te duiken. Ga iets koken of bakken, wat jullie daarna natuurlijk ook samen opeten. Het is een heel simpel idee, maar dat kan juist al genoeg zijn. Bak bijvoorbeeld jullie favoriete taart of koekjes. Of bereid een uitgebreid diner. Dat wordt smullen.

Danslesje

Samen dansen is perfect om als date te doen! Je kunt naar een bar gaan en daar samen gaan dansen, maar dat moet je natuurlijk maar net durven. Om het wat toegankelijker te maken, kun je ook voorstellen om samen een dansles te volgen. Zo doen er meer mensen mee en leren jullie samen de pasjes. Natuurlijk dans je niet meteen de sterren van de hemel, maar daar gaat het ook helemaal niet om. Het belangrijkste is dat jullie samen lol beleven. En zo’n danslesje kan jou en je date echt dichter naar elkaar toebrengen.

Of je nu voor een reguliere of juist een bijzondere date gaat: er is eigenlijk geen goed of fout. Doe ook vooral wat goed voelt! De ene keer heb je misschien behoefte om eens goed te praten met elkaar, de andere keer wil je juist liever iets beleven samen.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente


Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 432