De e-mailadressen van meer dan 800 patiënten van het Flevoziekenhuis zijn mogelijk in verkeerde handen terecht gekomen als gevolg van een datalek. Het gaat volgens het Flevoziekenhuis om patiënten van de afdeling maag-, darm- en leverziekten (MDL).

Het ziekenhuis stuurde donderdagmiddag een e-mail uit met daarin informatie over het gebruik van een nieuwe app,

Normaal worden e-mailadressen in de BCC-functie gezet (waardoor ze niet zichtbaar zijn voor anderen). Dit keer zijn de e-mailadressen per ongeluk niet in de bcc gezet, waardoor de e-mailadressen voor alle ontvangers te zien waren. Maar dat ging deze keer mis. De ontvangers konden in de mail zien naar wie deze allemaal gestuurd is.

Op de website schrijft het ziekenhuis dat ze het datalek ten zeerste betreurt en dat er onderzoek gedaan wordt naar hoe dit heeft kunnen gebeuren. Ook is er melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 432