Het merendeel van de explosies in Almere, is te linken aan conflicten in het criminele milieu. Dat schrijft het Almeerse college van B&Ws in een brief aan de gemeenteraad. Ze spreekt van een zorgelijke trend.

Het college spreekt van een 'zorgelijke trend', alhoewel er niet bekend is om wat voor conflicten het exact gaat. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om het criminele circuit in zijn geheel.

'Enorme impact'

In de stad zijn het afgelopen jaar vele explosies geweest: volgens het college is de impact van ieder ernstig geweldsincident in een straat of wijk enorm. "Wij veroordelen deze roekeloze daden die worden gepleegd in onze stad dan ook ten zeerste", aldus het college.

Na iedere explosie wordt er een strafrechtelijk onderzoek opgestart, in een aantal daarvan zijn er al verdachten aangehouden. Een groot deel van de verdachten is volgens het college minderjarig.

Na elke explosie wordt volgens het college een strafrechtelijk onderzoek gestart. In een aantal van die onderzoeken zijn al verdachten aangehouden. Zij riskeren een gevangenisstraf van twee tot drie jaar. Een groot deel van hen is volgens het college minderjarig.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 432