AllGo start dinsdag met de werving van reizigers die willen reizen met de nieuwe OV-pas; één van de opvolgers van de OV-chipkaart. Het gaat om een proef in de allGo bussen in Almere, waarbij deelnemers wordt gevraagd naar hun ervaringen met de nieuwe pas.

De proef start naar verwachting op maandag 29 april.

OVpay is het nieuwe in- en uitchecken in het OV. Sinds juni 2023 kunnen reizigers in heel Nederland in- en uitchecken met een betaalpas, creditcard en mobiel. Onder de naam OVpay komt daar nóg een betaalmogelijkheid bij: de OV-pas.

Landelijke introductie

Na de proef in Almere volgt later dit jaar de landelijke introductie van de nieuwe OV-pas. OVpay – met meerdere betaalvormen – is de opvolger van de OV-chipkaart, die voorlopig nog geldig blijft, maar uiteindelijk zal verdwijnen. 

Bij OVpay staat gebruiksgemak voorop. Om er zeker van te zijn dat reizigers dat ook met de nieuwe OV-pas ervaren, start allGo in Almere een proef. Een groep van maximaal honderd mensen gaat als eerste in Nederland testen of het bestellen en het gebruiken van een OV-pas in Almere soepel en simpel verloopt.

Meedoen aan de proef is mogelijk voor mensen die zonder korting of abonnement regelmatig met een bus van allGo reizen.

Aanmelden

Reizigers die de OV-pas willen aanschaffen en gebruiken kunnen zich aanmelden via www.allgobus.nl/ov-pas. De nieuwe plastic OV-pas kost 6 euro, is 5 jaar geldig en is vooralsnog alleen te gebruiken in de bussen van allGo in Almere.

Voor het delen van hun ervaringen ontvangen deelnemers aan de proef een reistegoed van 20 euro. Later dit jaar verschijnt ook een digitale OV-pas; die kost 3 euro. 


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 432