De balie van Burgerzaken is meer en langer open, zo meldt de gemeente dinsdag. Dat gebeurt om de aanvraag voor een nieuw reisdocument zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Op dinsdag, donderdag en vrijdag kunnen inwoners nu ook 's avonds tussen 18.00 en 21.00 uur terecht en op zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

Afgelopen weekend heeft wethouder Kees Ahles gebruikgemaakt om op zaterdag zijn paspoort te verlengen: "Net als andere gemeenten in Nederland hebben we te maken met een zogeheten paspoortpiek. Dat komt door de geldigheidsduur van paspoorten en identiteitskaarten. Sinds 2014 is de geldigheidsduur verlengd van 5 naar 10 jaar. De gemeente neemt allerlei maatregelen om wachtrijen te voorkomen, maar je kunt ons ook enorm helpen. Check de geldigheid van je reisdocument op tijd en maak ruim van tevoren een afspraak. Liefst voor de zomerdrukte en vakantiedrukte begint."

'Vermijd woensdagmiddag'

Baliemedewerker bij Burgerzaken Kirsten verwerkte zaterdag de paspoortaanvraag van de wethouder: "We merken nu dat het in de middagen drukker is en in de ochtenden wat rustiger. Woensdagmiddag is het sowieso drukker. Probeer woensdagmiddag daarom te vermijden als je snel aan de beurt wil zijn. Veel Almeerders maken goed gebruik van de ruimere openingstijden. Dat is ook fijn voor ons, want zo kunnen we iedereen goed van dienst zijn".

De gemeente adviseert daarom op tijd een afspraak te maken en op tijd te kijken, wanneer een reisdocument verloopt: "Maak de afspraak 6 tot 8 weken voor je document verloopt, dan heb je zekerheid dat je voordat je op vakantie gaat je paspoort hebt. Als je paspoort of ID-kaart klaar is, krijg je een berichtje. Voor het afhalen hoef je geen afspraak te maken."


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 432