Met de kleding die je draagt, kun je een leuke look maken. Maar het is eigenlijk nog veel belangrijker dat de kleding lekker zit. Neem dat stukje comfort dus serieus!

Hoe lukt het je nu om kleding te kiezen die goed zit? Deze tips helpen je daarbij. Ken jij ze allemaal al?

Maat berekenen

Het is natuurlijk slim om kleding in de juiste maat te dragen. Zo sluit de kleding precies aan, zonder te knellen of juist af te zakken. Je weet je maten pas zeker als je dit zelf opmeet of laat opmeten. Dit is dus een aanrader om eens te doen!

Al helemaal als het aankomt op de maten voor je ondergoed. Je wilt immers dat je bh’s precies goed zitten. Met je bh maat berekenen kom je daarachter. En dat kan gewoon met een online tool! Vul de nodige vragen in om te zien welke cup- en omvangsmaat je het beste kunt dragen. Hierna kan het zelfs zo zijn dat je je bh’s ineens heel comfortabel vindt zitten, terwijl dat eerder misschien nog niet zo was.

Maak er daarom werk van om je maten te achterhalen. Bij bijvoorbeeld je broekmaat kun je dit ook doen. En weet je eigenlijk wel zeker of je je schoenmaat precies kent?

Ieder kledingstuk telt

Een ander goed uitgangspunt: ieder kledingstuk telt. Je kunt er dus naar streven dat élk item in je garderobe goed zit. Van je spijkerbroek tot je trui, van je jurk tot je blouse. Ook de kleding die je wat minder vaak aan hebt, hoort lekker te zitten. Badkleding is hier een goed voorbeeld van!

Draag je badpak of bikini in de juiste maat en fit. Misschien past een bikini grote cup bij jou, voor precies de benodigde ondersteuning. En je hebt veel leuke designs om uit te kiezen. Ook de items die je op vrijwel dagelijkse basis draagt, kun je maar beter met plezier aan hebben.

Vind je het bij een jeans bijvoorbeeld belangrijk dat het materiaal stretchy is? Dan kun je daarop letten in je zoektocht naar nieuwe items.

Materiaalsoorten kiezen

Het brengt ons op het volgende punt: de materialen die je kiest. Sommige materiaalsoorten zijn namelijk veel comfortabeler dan andere materiaalsoorten. Kijk daarom altijd even in het kledinglabel om te zien waar iets van is gemaakt. Katoen, bamboe, zijde en linnen: daar scoor je comfortpunten mee. Dit zijn zachte en ademende stoffen. Linnen is extra luchtig, wat prettig zit bij warm weer.

Is het juist koud buiten? Een wollen trui biedt je dan heerlijke warmte. Maar lang niet iedereen vindt wol een goede keuze, want het kan flink kriebelen. Houd daarom dus altijd rekening met je eigen voorkeuren en wensen. Soms is het ook een kwestie van uitproberen. Of van het maken van de juiste combinaties.

Een wollen trui die een beetje kriebelt kun je vaak wel prima dragen als je er een katoenen truitje onder aantrekt. Om maar iets te noemen!

Juiste afwerking

Tot slot telt ook de afwerking van de kleding mee. Kleding met scherpe naden of grove labels kun je soms beter laten hangen. Dit kan je huid namelijk irriteren, met name als je daar gevoelig voor bent. En ook als die irritatie maar op een klein stukje van je huid plaatsvindt, zit dat kledingstuk dan eigenlijk al niet meer goed genoeg. Daar kun je best kritisch op zijn.

Stugge stoffen kunnen ook oncomfortabel zijn, al ziet het er qua look nog zo stoer uit. Stretchy kleding zit daarom vaak beter. Het geeft je in ieder geval meer bewegingsvrijheid in je kleding. Beweeg tijdens het passen van nieuwe kleding trouwens altijd even goed. Kun je je armen erin strekken? Je benen er makkelijk in bewegen? En er eenvoudig in zitten? Dat telt uiteraard allemaal mee. Voeg het item dat je op het oog hebt pas toe aan je garderobe als je écht overtuigd bent.

Door op de bovenstaande punten te letten, weet je zeker dat je kleding comfortabel zit. En daar geniet je iedere dag opnieuw van! Items die het net niet zijn, zijn in jouw garderobe voortaan passé.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente


Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 432