Tip — deze week 18 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag aan het eind van de ochtend, 3 jaar cel geëist tegen rapper Ali B, vanwege twee aanrandingen en twee verkrachtingen waar de Almeerder van verdacht wordt.

De zaak vind sinds woensdag plaats, onder meer zijn de drie vermeende slachtoffers gehoord en ook meldde zich tijdens de behandeling van de zaak een getuige, waardoor de zaak een dag vertraging opliep omdat de getuige gehoord moest worden.

Bij de eis zei het OM er rekening mee te houden dat de rapper nog geen strafblad heeft en dat de gevolgen van de zaak groot zijn. Een van de strafdoelen, vergelding, is al deels bereikt, zei de officier. Ook is volgens het OM meegewogen dat de gebeurtenissen zich jaren geleden afspeelden.

'Wettig en overtuigend bewijs'

Het OM zegt wettig en overtuigend bewijs te hebben voor de vier zedendelicten. Van zangeres Ellen ten Damme ligt er een melding van een verkrachting in 2014 in Marokko. Jill Helena, oud-kandidaat van The Voice of Holland, heeft aangifte gedaan van een aanranding in 2018 in Amsterdam. 

Verder is er een aangifte van aanranding en verkrachting in Heiloo in 2018.

Verder verloop van de zaak

Vrijdagmiddag zullen de advocaten van alle betrokken partijen aan het woord komen, zo zal er onder meer het verweer wordt gevoerd door de advocaat van Ali B. Vervolgens heeft de rapper het laatste woord.

Gebruikelijk is dat de uitspraak vervolgens over twee weken volgt.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432