Tip — deze week 18 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Een 22-jarige man uit Almere is veroordeeld tot een taakstraf van 150 uur, omdat de man verschillende hotels boekte maar niet betaalde. 

Ook is er een voorwaardelijke celstraf van 118 dagen opgelegd, voor wanneer de man binnen twee jaar opnieuw de fout in gaat. Daarnaast is de man nog veroordeeld voor verboden wapenbezit.

Hotels

De man boekte twee jaar geleden verschillende kamers in vijfsterrenhotels: onder valse voorwendselen werden de kamers geboekt en zegde daarbij toe om te betalen via bankoverschrijvingen. 

Betalingen vonden niet plaats en de man vertrok weer. Niet alleen hotels in Almere werden gedupeerd, ook hotels in andere steden. 

Rechtszaak

Tijdens de rechtszaak pleitte de advocaat van de man, dat de man niet volledig toerekeningsvatbaar zou moeten worden verklaard vanwege hersenletsel dat is opgelopen tijdens een aanrijding. Daarmee werd vervolgens rekening gehouden.

De totale schade bedroeg bijna 20.000 euro.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432