❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


[Column] Tour de SoleilGeplaatst door Max Joling
Laatste update op woensdag 08 juli 2015 om 13:35 uur


Het schijnt dat een aantal wielrenners zijn gepromoveerd tot stuntpiloot na de derde etappe van de Tour de France.  Voor de 102e keer is de Tour de France van start gegaan, en dit grootschalige evenement wordt dan ook wederom door miljoenen kijkers nauwlettend in de gaten gehouden. De bedoeling is simpel. Een aantal doorgewinterde in vacuüm verpakte fiets-fanatiekelingen, moeten in verschillende etappes zo'n 3300 km afleggen op de fiets. Maar tijdens de derde etappe liep het spaak. Monsieur Bonnet had zijn fiets niet helemaal onder controle, en een fractie later degradeerde de wielrenner tot vernuftig asfalthapper. Enkele momenten hierna veranderde de Tour de France in een Circe du Soleil. Tientallen wielrenners vlogen hoger dan de boomgrens, en maakte onbewust meer trucjes dan Tony Hawk ooit van had durven dromen. Overal lagen stukjes fiets, en de bijbehorende bestuurders ervan. De ambulances draaide overuren en de race werd zelfs stilgegeld. Het bestuur van de Tour is nu in hevig overleg. Hoe nu verder te gaan met de Tour? In de wandelgangen wordt al gesproken over maatregelen die de veiligheid zouden moeten waarborgen. De organisatie van Tour de France wil zijwieltjes verplicht maken op de racefietsen. Evenals een grote oranje vlag achterop, en een kaartje tussen de spaken. Zo hebben we toch nog een nuttig doel voor alle Albert Heijn dierenplaatjes die met miljoenen de balie over gesmeten worden. Alle tourrijders moeten voor  aanvang verplicht hun fietsdiploma laten zien. Want in alle oprechtheid Bonnet, je bent echt een crępe. Ja Bonnet, je bent een pannenkoek. Met bloed zweet en tranen train je jarenlang door, tot dit moment, en dan val je van de fiets. Pak voortaan lekker de hometrainer, dat scheelt een hoop gevaar. Vandaag op het Spoorbaanpad maarliefst drie heuvels overwonnen, dus mijn etappe voor vandaag zit er weer op. Ben net aangekomen in stad. Denk dat ik nog even een gele trui ga halen.

Max Joling - Columnist


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel deze column

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar deze column delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.