Nu ook blauwalg bij surfstrand Almere Haven
Klik om te vergroten


Nu ook blauwalg bij surfstrand Almere HavenGeplaatst door Max Joling
Laatste update op donderdag 06 augustus 2015 om 12:55 uur


De Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) heeft donderdag een waarschuwing afgegeven voor blauwalg bij het surfstrand van Almere Haven. Woensdag werd al een waarschuwing afgegeven voor blauwalg bij het zwemstrand van Almere Haven.

Zwemmen in zwemwater waar blauwalg aanwezig is, kan klachten geven zoals huidirritatie en klachten aan maag en darmen. Het strand en het water blijven toegankelijk maar zwemmen is op eigen risico.

De waarschuwing is tot stand gekomen in overleg met de water- en strandbeheerder De situatie ter plekke wordt nauwlettend gevolgd door de OFGV en door de strand- en waterkwaliteitsbeheerder. De meetfrequentie voor blauwalg is voor dit strand per direct verhoogd van tweewekelijks naar wekelijks en het strand wordt dagelijks gecontroleerd.

Op het strand zijn waarschuwingsborden geplaatst.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.