Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

< src='//almere-nieuws.nl/wp-content/uploads/2014/04/IMG_0991.jpg' class='mvp-mob-img wp-post-image' srcset='//almere-nieuws.nl/wp-content/uploads/2014/04/IMG_0991.jpg 400w, //almere-nieuws.nl/wp-content/uploads/2014/04/IMG_0991.jpg 300w, //almere-nieuws.nl/wp-content/uploads/2014/04/IMG_0991.jpg 768w, //almere-nieuws.nl/wp-content/uploads/2014/04/IMG_0991.jpg 1000w' sizes='(max-width: 400px) 100vw, 400px' />

Entertainment

Koningsdag 2016: wat is er te doen in Almere?

Koningsdag 2016: wat is er te doen in Almere?

Wil jij een reclamevrije website?
Dat kan! Voor slechts €3,- per jaar zie je géén advertenties meer. Tevens steun je ons financieel! Klik hier voor álle voordelen en informatie.
Alhoewel de weervoorspellingen niet heel denderend zijn, kan Koningsdag 2016 toch een geslaagd feest worden met de evenementen die zullen plaatsvinden in Almere tijdens Koningsavond, Koningsnacht én Koningsdag. Hieronder vindt je een overzicht van alle feestelijkheden in Almere:

Groot feest op het Buitenplein in Almere Buiten

Of het nu regent of droog is: dit jaar wordt Koningsdag in Almere Buiten groots gevierd. Grandcafé Seventies-Eighties organiseert in samenwerking met Café het Steegje op het Buitenplein (naast het station van Almere Buiten) een waar muziekfestijn in een grote feesttent. In een tent van 50 bij 20 meter zijn er van 12.00 uur tot 22.00 uur optredens van Def Rhymz, Johan Kettenburg, DJ Jeroen Hamer, Danny Lit, Willeke Schonewille, Patrick van Veen, Ruud Versteeg, Kelly Hensen en André Pronk.

Koningsnacht bij Grandcafé Seventies-Eighties

Vanaf 23.00 uur trapt Grandcafé Seventies-Eighties de festiviteiten af met optredens van Vince Collet, Wilfred Belles en zanger Mike.

Koningsdag op de Grote Markt

Traditioneel wordt Koningsdag op de Grote Markt gevierd met veel muziek: vanaf 12.00 uur zijn er optredens van onder andere Peter Beense, Rootsriders, Popgunn, Maan, Gebroeders KO en Alex.

Koningsnacht bij Café 't Steegje

Ook Café 't Steegje trapt Koningsdag muzikaal af tijdens Koningsnacht: vanaf 22.00 uur start het muzikale feestje met Side kick en DJ Jurgen.

Koningsdag bij Café Lucky

Aan het C. van Eesterenplein in de Bouwmeesterbuurt verzorgd Hans Leeman vanaf 16.00 uur de muziek tijdens Koningsdag.

Kingsdance op Grote Markt

Tijdens Koningsnacht is er op de Grote Markt vanaf 19.00 uur tot middernacht de jaarlijkse Kingsdance. Met onder andere de DJ's Theo Leegwater, DJ Kai, Romario V, Jay EM en Eskan (winnaar Baas van het Plein).

Koningsdag4Kids

Op het evenemententerrein bij het Lumièrepark zijn tijdens Koningsdag leuke activiteiten voor kinderen te beleven! Van 11.00 uur tot 1400 uur kunnen kinderen genieten van vverschillende activiteiten. Op de Merlins Stage kunnen kinderen genieten van de Kids DJ Oranje Show, Kidz Magic Show en verschillende dansdemonstraties. Op de Magic Stage worden er goochelshows gegeven van Quintus de Paarse Goochelaar en JustinCase. Ook kunnen kinderen Magic Dino ontmoeten! Naast bovenstaande activiteiten zijn er ook nog magische springkastelen, stormbanen, glitter-tattoo’s, knutselactiviteiten en verschillende activiteiten voor peuters.

Vrijmarkten in Almere

Vanaf dinsdagmiddag 17.00 uur beginnen de vrijmarkten in Almere Stad, Haven, Buiten en in Poort. De vrijmarkt in Almere Centrum staat op het Stationsplein, de Stationsstraat, Schrijverstraat, Schutterstraat, Traverse, Brouwerstraat, Zadelmakerstraat, Zoetelaarpassage, Bottelaarpassage, Korte Promenade en de Diagonaal. In verband met verbouwingswerkzaamheden is het helaas niet mogelijk om Vrijmarkt te houden op een deel van Stationsstraat ter hoogte van de C&A en H&M. In Almere Haven is de vrijmarkt in het centrum richting de Havenkom, in Almere Poort in het Cascadepark/rondom het Klokhuis en in Almere Buiten staan het Globeplein, Noordeinde, Zuideinde, Evenaar en het Rio de Janeiroplein in het teken van de vrijmarkt.

Aangepaste dienstregeling NS

De NS rijdt tijdens Koningsavond en Koningsdag volgens de Oranjedienstregeling. Vanaf dinsdagavond 18.00 uur tot en met donderdagochtend 07.00 uur gelden er andere spelregels op het station en in de trein. Zo rijden sommige treinen op andere tijden of zullen deze vertrekken vanaf andere sporen.

Geen afvalbakken geleegd

Tijdens Koningsdag worden er in Almere geen afvalbakken geleegd. In plaats daarvan worden de duo- en plasticbakken op zaterdag 30 april geleegd. Voor de papierbakken is er geen inhaaldag.

Aangepaste dienstregeling Connexxion

De bussen van Connexxion rijden tijdens Koningsdag volgens de zaterdagdienstregeling. Tijdens de Koningsnacht zullen dan ook de nachtbussen (met uitzondering van lijn N27) rijden.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

 • Overige

  Overzicht: het nieuws van afgelopen week!

  Door

  Benieuwd naar het nieuws van de afgelopen week of heb je afgelopen week niet al het nieuws in de gaten kunnen houden? Geen probleem: in dit overzicht vindt je een overzicht van het nieuws (..)...

 • Columns

  Column: Een nieuw boek

  Door

  Ik ben volop aan het schrijven over de stad, want mijn boek gaat over de stad. Over Almere. Een thriller in de categorie misdaad en ik kan niet wachten om het boek te lanceren. Ik ben (..)...

 • Politiek en gemeente

  Jimmy (15) voor één dag baas van AllGo

  Door

  Donderdag was een spannende dag voor de 15-jarige Jimmy uit Almere: als nieuwe baas van AllGo was hij namelijk verantwoordelijk voor het gehele busvervoer in Almere. (..)...

 • Overige

  Meekijkdag voor achtstegroepers op het Buitenhout College

  Door

  Op woensdagmiddag 12 februari 2020 organiseert het Buitenhout College de 'Buitenhout Experience' De middag is voor leerlingen uit groep 8 van de basisschool die benieuwd zijn hoe een middag (..)...

 • Overige

  Btw-vrije dagen bij MediaMarkt: hoe zit dat precies?

  Door

  De btw-vrije dagen bij Media Markt zijn weer van start gegaan, zo ook bij Media Markt in Almere Stad. Tot en met zondag profiteren klanten op een groot deel van het assortiment van een (..)...

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 7.9 ℃
Voelt als 5.4 ℃
Gemiddeld
Laagst 0.8 ℃ (04.17 uur)
Hoogst 7.9 ℃ (13.55 uur)

Bekijk actuele weer

(Advertentie verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog
Sale (NL)