Eind juni kan iedereen in Almere zich opmaken voor een sportieve uitdaging. Stichting Stad & Natuur organiseert dan de eerste Modderrun op Stadslandgoed de Kemphaan. Niet 1 dag, niet 2 dagen, maar direct een hele week.

Sinds 2014 organiseert Stad & Natuur de jaarlijkse Modderdag voor jonge gezinnen. Dit evenement groeide de afgelopen jaren uit tot een heuse obstaclerun, maar dan voor kinderen. Na de editie van 2016 kregen zij veel vragen of er ook voor volwassenen een uitdagende modderrun kon komen. Er is contact gezocht met een aantal partners, waaronder StaatsbosBeheer, db-events, EHD en Buitenberg om dit te realiseren.

Nieuw parcours

In 2017 komt er daardoor naast het parcours van 2 kilometer ook een parcours van 5,5 en 8,3 kilometer, zodat op zaterdag de volwassenen de sportieve uitdaging aan kunnen gaan in de modder, terwijl op zondag de jonge gezinnen lekker vies mogen worden.

Omdat het aanleggen van het parcours tijdrovend en een kostbare aangelegenheid is heeft de organisatie besloten dit niet enkel voor het weekend op te bouwen, maar een hele week.

Op maandag tot en met vrijdag nodigen wij het basis- en voortgezet onderwijs uit Almere uit om te komen buitenspelen in de modder. Donderdag en vrijdag einde middag en avond kunnen bedrijven uit Almere zichzelf, hun medewerkers en elkaar uitdagen. Zaterdag vindt dan de sportieve run plaats en zondag is de gezins-dag zoals die de afgelopen jaren ook is georganiseerd voor de kinderen” Zo weet Margrietha Rengers namens Stad en Natuur te  vertellen.

Op Facebook is inmiddels een pagina en event online voor het publiek. De inschrijvingen via www.modderrun.nl zijn sinds vorige week open. Met de Modderrun hoopt Stichting Stad & Natuur iedere Almeerder te bereiken en te laten bewegen. En hoe is sporten/bewegen nu leuker dan met een uitdagend rondje in de modder spelen.

[caption id="attachment_16500" align="alignright" width="350"]modderrun_poster Klik om te vergroten[/caption]

Bedrijven

De Almeerse bedrijven kunnen elkaar uitdagen om het parcours van maar liefst 8,3 kilometer te bedwingen en te strijden om de wisselbokaal. Na afloop wordt er gezellig samen gegeten bij de BBQ. “Een ideale teambuildingsdag” aldus Hans Wessels.

Bedrijven worden ook uitgedaagd om een schoolklas te sponsoren deel te nemen. Want buitenspelen is misschien voor kinderen nog wel belangrijker dan voor volwassenen.

Inschrijven

Waar vele andere modderrruns in het land vaak meer dan € 50,- voor een kaartje vragen wil Stad & Natuur de Modderrun Almere zo laagdrempelig mogelijk houden. Iedereen moet mee kunnen doen. Voor de run op zaterdag betaal je slechts € 21,50 voor deelname. Een zeer lage prijs voor een obstaclerun, maar het parcours en de hindernissen zullen niet onderdoen voor die van grotere en duurdere runs. Meer informatie over de Modderrun Almere en inschrijven kan worden gevonden op www.modderrun.nl.

  • Maandag 26 juni 2017 t/m Vrijdag 30 juni 2017 basis- en middelbare scholen - 5,5 km
  • Maandag 26 juni 2017 t/m Vrijdag 30 juni 2017 bedrijven van 16.00 – 22.00 - 8,3 km
  • Zaterdag 1 juli 2017 de Modderrun voor (jong)volwassenen – 8,3 km
  • Zondag 2 juli 2017 gezinsdag - 2 en 5,5 km.

Schrijf je voor 1 maart in en geniet van de vroegboekkorting. Nog voordeliger dus, want het moet wel leuk blijven!


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit sport


Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360