De verdachten van de mishandeling van het buurtpreventieteam in Muziekwijk op 12 mei, waren al sinds november in beeld. Dat antwoordt het college op schriftelijke vragen van de PvdA. Volgens het college zijn sinds november in totaal 46 feiten van overlast geregistreerd waar de groep verantwoordelijk voor is. "Sindsdien heeft de politie 46 feiten van overlast geregistreerd. Naar aanleiding hiervan is er verhoogde inzet door politie en jeugdboa's. Ook vinden huisbezoeken plaats waarin jeugdagent en jeugdboa de ouders van betrokkenen aanspreken op hun verantwoordelijkheid", aldus het college. Volgens het college staan politie en gemeente ook in contact met betrokken buurtbewoners waardoor er snel kan worden opgetreden, zoals in mei het geval was.

Aanhoudingen

In totaal zijn er zes jeugdige verdachten aangehouden voor de mishandeling.Ā Burgemeester Weerwind heeft na de mishandeling een bezoek gebracht aan de betrokken vrijwilligers van het buurtpreventieteam wat zeer gewaardeerd werd. Ook is het incident geĆ«valueerd waarvan de uitkomsten met andere buurtpreventieteams in de stad zal worden gedeeld.

Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit entertainment


Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336