[Column] Franc, stop met vloggen
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


[Column] Franc, stop met vloggenGeplaatst door Max Joling
Laatste update op vrijdag 17 november 2017 om 12:40 uur


Mocht het u ontgaan zijn; onze burgemeester is een wekelijkse vlog gestart. Op een YouTube kanaal van lokale krant Almere Deze WEEK! vertelt Weerwind over zijn werk. Dat had hij beter niet kunnen doen. Na slechts één aankondiging en één vlog vielen er vernietigende reacties te lezen.

Op het populaire Vice verscheen een artikel onder de naam "Almere DEZE WEEK is een youtubekanaal vol fascinerende misbaksels". Een citaat uit het artikel luidt als volgt: "Het lijkt wel alsof de burgemeester tijdens het opnemen van dit filmpje een enorme onzichtbare joint aan het roken is. Niet alleen lijken zijn ogen steeds verder te sluiten en steeds roder te worden, hij komt ook nauwelijks meer uit zijn woorden".

Ronduit vernietigend natuurlijk. Deze week kwam er nog een blog bij en ook daarin wordt hard uitgehaald naar het optreden van Weerwind. De plaatsvervangende schaamte van de schrijvers druipt van de regels af.

De vraag dringt zich op wat onze burgemeester hiermee denkt te bereiken? Heeft hij het idee dat hij niet voldoende zichtbaar is? Dan zijn er toch echt andere en betere manieren om dat beeld te veranderen. Deze capriolen geven wat mij betreft blijk van een onzekere burgemeester die naarstig op zoek is naar een manier om zich aan Almere te presenteren en zich te laten zien. Daarin miskent hij Almeerders. Die willen gewoon dat de burgemeester zijn werk doet, problemen oplost en ingrijpt als er ergens stront aan de knikker is zoals onlangs rondom het station.

Dat hij niet in de krant staat of op TV is zal ze worst zijn. En als hij dan per se wat wil laten zien; laat eens zien wie Franc Weerwind is in plaats van burgemeester Weerwind. Dat is 1000 keer interessanter dan het G-krachtpanel - hoe belangrijk dat werk ook is.

Franc maakt met zijn vlogs een karikatuur van zichzelf en zet zich daarbij lelijk voor schut. Daarmee bewijst hij onze stad ook geen dienst want het broze imago waar wij allemaal hard aan poetsen loopt door dit soort ontluisterend amateurisme weer een doffer op. Het is mij überhaupt een raadsel waarom een batterij duur betaalde adviseurs dit ooit heeft kunnen goedkeuren. Het is klip en klaar dat hier niet de kwaliteit van hun baas ligt.

Haal er op zijn minst professionals bij en neem een paar acteerlessen als je dit zo nodig wil. Maar het beste advies is: Stop er mee Franc! Voordat je nog meer hoon en spot ten deel valt en in naam van de goede smaak: stop met vloggen!

Max Joling - Columnist


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel deze column

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar deze column delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.