[Column] Minister van Almeerse Zaken
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


[Column] Minister van Almeerse ZakenGeplaatst door Max Joling
Laatste update op donderdag 30 november 2017 om 11:32 uur


Oké er zijn dus mensen die vinden dat ik als journalist een voorbeeldfunctie heb. Een soort minister van Almeerse Zaken maar dan anders of zo. Mijn vader ligt momenteel in scheiding met een vrouw die naar mijn mening nooit in zijn leven had hoeven komen. Bij die scheiding wordt ik momenteel ook betrokken doordat er roddels worden verspreid. Zo heeft mijn verloofde via Facebook een privébericht ontvangen met de waarschuwing dat hij geen naaktfoto's naar mij moet sturen omdat hij dan 'net als mijn exen online komt te staan'. Natuurlijk leuk en aardig allemaal zo'n roddel, maar het schaadt mij natuurlijk en dat is niet de bedoeling. Afijn, nadat mijn verloofde het mij vertelde (die natuurlijk smakelijk lachte om het ontvangen bericht) sloegen bij mij de stoppen totaal door (tweemaal oxazepam om rustig te worden om precies te zijn). Het grietje waar mijn vader nu nog mee getrouwd is durft haar telefoon niet op te nemen en de verzender van het bericht ook niet. Dat vind ik nu jammer, èchte internetheldinnen dus. Maar goed, ik ga verder. Ik gebruikte het woordje 'kanker' op Facebook, en dat gebruik ik eigenlijk nooit. Moet je het wel heel bont bij mij maken, wil ik dat woordje gebruiken. Dat is natuurlijk geen excuus om het woord te gebruiken maar het geeft in deze aan hoe rood mijn ogen geweest moeten zijn. Achteraf was het tegenover kankerpatiënten tevens respectloos om hen met de familie in kwestie te associëren. Hiervoor zijn op Facebook excuses gemaakt plus een donatie aan het KWF. Maar, het gekke vind ik dus dat er mensen zijn die vinden dat ik als journalist een voorbeeldfunctie heb. Ik kan mij herinneren dat er heiligen waren die vonden dat Franc Weerwind eerder dit jaar over de schreef ging door seks te hebben met een vrouw met wie hij geen relatie heeft. Hij heeft daarentegen wél een voorbeeldfunctie, maar dat houd natuurlijk niet in dat hij op z'n Hollands gezegd niet meer mag neuken. Net zoals de volgers van Almere Nieuws (alle 120.000 per maand) eet, drink, poep, plas, lach, huil en neuk ik ook gewoon. En dat is heel normaal, men noemt dat gezond. En als je dat niet kan hendelen, volg mij alsjeblieft dan niet meer. Ik lig er niet wakker om. Dat groepje azijnzeikers hoor je overigens alleen maar klagen wanneer ik zogenaamd iets plaats wat in hun ogen niet past bij een 'voorbeeldfunctie'. Wanneer je jarig bent ontvang je nooit een felicitatie bijvoorbeeld, laat staan andere positieve reacties op mijn kanalen. Bovenal ben ik tevreden met al mijn lezers (één voor één) maar ik laat mij natuurlijk niet mijn spreekrecht en/of vrijheid van meningsuiting ontnemen onder de idealistische gedachte dat ik een voorbeeldfunctie zou hebben. Amen.

Max Joling - Columnist


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel deze column

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar deze column delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.