Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Columns

[Column] Makkelijk leven

[Column] Makkelijk leven

Mis geen aanbiedingen meer in Almere!
Via de Reclamefolder-app ontvang je wekelijks een nieuw overzicht van alle aanbiedingen bij winkels in de stad.

Informatie
Voor het eerst kan ik eindelijk eens zeggen dat mijn goede voornemens die ik voor dit jaar had bedacht, zijn gelukt. Roken deed ik al niet, afvallen hoeft niet meer na 53 kilo te zijn afgevallen in 2016 en sporten vind ik zó ontzettend zonde van mijn tijd en energie. Al die dingetjes van wat je het hele jaar door ook kan doen en per se aan wil beginnen op 1 januari vind ik nergens op slaan dus bedacht ik een andere vorm van dit nieuwjaarsverschijnsel. Mijn voornemens voor dit jaar had ik samengevoegd tot 'makkelijk leven' wat ik iedereen kan aanraden. Vooral doen waar je zin in hebt en overslaan waar je géén zin in hebt. Niemand verplicht je immers om iemand een tweede kans te geven, om met een bepaald persoon om te gaan, op díe dag boodschappen te doen of de deur te openen omdat er wordt aangebeld. Gewoon lekker makkelijk jezelf op plek één zetten en vooral doen waar jij je goed bij voelt en jijzelf beter van wordt. Ook het zeggen waar het op staat valt onder 'makkelijk leven'; de meeste mensen denken wat zij willen zeggen en ik doe het nu net even andersom. Het kostte wat connecties op social media het afgelopen jaar maar er zijn er ook een hele hoop bijgekomen. En dat gewoon om wie je bent, jezelf niet anders voordoen. Om mijn mening heb ik dit jaar ook weer een hordes aan klachten binnengekregen via mijn redactie e-mail adres. Mensen die vonden dat ik niet zo'n mening mocht hebben als journalist: dus eigenlijk mensen die mij de vrijheid van meningsuiting en het spreekrecht op privégebied wilden ontnemen. Op mijn social media kanalen staat immers dat uitspraken op persoonlijke titel zijn. Afijn, al deze klachten werden vanzelfsprekend ter kennisgeving aangenomen en verworpen. Mails werden verplaatst naar het mapje 'zonde van de tijd'. Ik ben van mening dat het hebben van goede voornemens eigenlijk gewoon een vreselijk achterhaald goedje is, het is niet meer van deze tijd. Waarom zou je immers op 1 januari gaan stoppen met roken wat je jaar in, jaar uit ook al niet is gelukt? Ik ga het komend jaar voor een bucketlist: bepaalde zaken die ik in 2018 gedaan móet hebben. Fijne jaarwisseling.

Max Joling - Columnist


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van deze column de moeite waard? Klik hier om deze column te delen op social media. We zijn je dankbaar!


Advertentie (verbergen?)

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 31.141
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 16.0 ℃
Voelt als 13.8 ℃
Gemiddeld
Laagst 13.1 ℃ (06.19 uur)
Hoogst 16.0 ℃ (10.10 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog