Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Overige

Aansprakelijkheid en schadevergoeding bij kop-staartbotsing

Aansprakelijkheid en schadevergoeding bij kop-staartbotsing

De beste hotels, de beste deals!
Ontdek vakantie in eigen land of in de buurlandjes, het scherpst geprijst via Hotels.nl! Waar ga jij heen deze zomer?

Meer informatie
Je kent het wel: je staat in de file en je bent voornamelijk aan het optrekken, remmen en weer optrekken. Soms moet je wat harder remmen dan je van tevoren had gedacht. Sta je eindelijk op tijd stil, zal je net zien dat de automobilist achter je minder goed zat op te letten - Boem! Hé bah. Auto's aan de kant en dan maar een schadeformulier invullen. Nadat alle gegevens uitgewisseld zijn vervolg je je weg naar huis. Na het eten krijg je last van je nek en je hoofd. Zal wel door de stress en spanning komen denk je en je gaat slapen, maar wat nu als die pijn aanhoudt en ja na een paar dagen werken erachter komt dat je dat niet trekt? Je meldt je ziek en je moet van de huisarts naar de fysiotherapie. Lekker dan, daar ben je niet voor verzekerd. Of wel?

Letsel

Het is niet ongewoon dat je na de aanrijding zelf nog niet meteen merkt dat je ergens pijn hebt. Je zit vol adrenaline. Als je tot rust komt (soms de volgende dag pas) kan het zijn dat je last van je nek, rug en/of hoofd krijgt. Meld dat dan in ieder geval bij de huisarts. Uiteraard kun je tijdens een aanrijding ook ander letsel oplopen, zoals:
  • Botbreuken
  • Blauwe plekken
  • Wonden

Achterop aanrijder meestal aansprakelijk

Degene die achter jou rijdt, moet voldoende afstand van jou bewaren om op tijd stil te kunnen staan. Op het moment dat jij hard moet remmen, moet de bestuurder in de auto achter jou hard genoeg kunnen remmen om stil te staan voordat hij op jouw auto botst. In de meeste gevallen is daarom de achterop aanrijder aansprakelijk. In Nederland is het verplicht om een verzekering voor je auto af te sluiten. De verzekering van de achterop aanrijder zal dan niet alleen de schade aan jouw auto vergoeden, maar ook jouw letselschade. Je kunt dan denken aan:
  • Je loopt inkomen mis
  • Je moet je eigen risico en de fysiotherapeut betalen
  • Je kan je huishouden niet meer zelf doen
  • Je kan je hobby (voorlopig even) niet meer voorzetten
  • Je was net begonnen te verbouwen en kan dat nu niet zelf afmaken

Schade verhalen

Als je schade hebt door een verkeersongeval en je denkt dat een ander aansprakelijk is, is het verstandig om een letselschadejurist te benaderen. Deze kan namens jou de tegenpartij aansprakelijk stellen en jouw schadevergoeding verhalen. Deze hulp is meestal kosteloos.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 26.307
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 16.0 ℃
Voelt als 14.6 ℃
Gemiddeld
Laagst 8.7 ℃ (05.40 uur)
Hoogst 16.4 ℃ (10.10 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog