Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Columns

[Column] Fijnfisjenie met juf Ank

[Column] Fijnfisjenie met juf Ank

Mis geen aanbiedingen meer in Almere!
Via de Reclamefolder-app ontvang je wekelijks een nieuw overzicht van alle aanbiedingen bij winkels in de stad.

Informatie
Sinds een aantal jaren heb ik de magie van carnaval in Brabant ontdekt: de optochten, tonpraters en natuurlijk de muziek - het belangrijkste ingrediŽnt van carnaval. Het hele jaar door wordt er natuurlijk Apres Ski-muziek geproduceerd wat te gebruikelijk is voor het carnavalsseizoen maar de ťchte carnavalskrakers worden toch wel de wereld in geslingerd in de laatste weken voordat carnaval daadwerkelijk losbarst in februari. Nu is het zo dat je met muziek direct hoort of iets aanslaat, in welk genre dan ook. Een aantal jaren geleden hoorde je voorafgaand aan de zomer ineens een plaat van Gusttavo Lima (Balada) opduiken. Dan weet je gewoon dat niemand anders daar nog overheen kan komen. Afgelopen zomer was dit het geval met Luis Fonsi en Daddy Yankee's Despacito. Magie van een carnavalskraker is natuurlijk een dubbelzinnige tekst, pakkende melodie, re-make van iets ouds of gewoon iets achterlijks waarvan je denkt: "Hier had iemand in 1960 ook wel mee aan kunnen komen." Zo heb je bijvoorbeeld Lamme Frans van wie alles wat hij aanraakt spontaan in bier veranderd: op de valreep slingert hij nog even 'Alles moet op' de wereld in, gebaseerd op 'Alles is op' van Samson & Gert. Weer geniaal bedacht. Ook de ode van de Zware Jongens aan de Kneu (een trekvogel - ik heb het nagezocht en ja hij bestaat echt) is goud want wat krijg je als je 'kneu' heel vaak achter elkaar zegt? Juist, dolle pret met een biertje op tijdens de carnaval. Afgelopen week was bij de NPO-serie 'De Luizenmoeder' te zien hoe juf Ank een simpel kinderliedje zong voor haar klas. Carnavals-eindbaas Andrť van Duin bleek ook ťťn van de kijkers te zijn en toverde het liedje bij De Wereld Draait Door heel simpel om in iets wat zomaar een carnavalskraker kan zijn - hij benadrukte daarbij dat hij niet van plan was om het liedje daadwerkelijk op te nemen. Omdat er natuurlijk hordes veel mensen kijken naar De Wereld Draait Door, is het slechts een kwestie van tijd. De Gebroeders Rossig doken de studio in en leverden binnen 3 uur een carnavalskraker af. Op dit moment wist ik: "Ja, einde, klaar. Dit is hem voor dit seizoen." Mijn rood-witte sjaal ligt voor komend seizoen alweer klaar, het merendeel van de teksten ken ik alweer uit mijn hoofd dus we kunnen er weer tegenaan komend carnavalsseizoen. Omdat ik graag alles geprobeerd wil hebben in het leven (wat mij tot nu toe aardig lukt) heb ik vannacht mijn producer aan het werk gezet om een melodie te genereren voor een carnavalsplaatje. Kwestie van een dubbelzinnige tekst bedenken en inzingen maar. Of dat nog voor komend carnavalsseizoen lukt is natuurlijk de grote vraag, anders bewaren we dit gewoon voor het volgende jaar. Fijnfisjenie.

Max Joling - Columnist


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van deze column de moeite waard? Klik hier om deze column te delen op social media. We zijn je dankbaar!


Advertentie (verbergen?)

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 31.141
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 16.0 ℃
Voelt als 13.8 ℃
Gemiddeld
Laagst 13.1 ℃ (06.19 uur)
Hoogst 16.0 ℃ (10.10 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog