[Update] Stille tocht georganiseerd voor dodelijk slachtoffer van schietpartij in Verzetswijk
Klik om te vergroten


[Update] Stille tocht georganiseerd voor dodelijk slachtoffer van schietpartij in VerzetswijkGeplaatst door Max Joling
Laatste update op donderdag 01 maart 2018 om 13:25 uur


Vrienden en familie van de dinsdagavond overleden Sabri Mansour (20) organiseren op vrijdag 2 maart een stille tocht. De 20-jarige Almeerder werd eerder op de dinsdagavond in een woning aan de Kapitein de Langestraat neergeschoten en overleed later in het ziekenhuis.

"In eerste instantie organiseren wij de stille tocht natuurlijk om Sabri te herdenken. Ook willen wij met de stille tocht aandacht vragen voor het zinloze en jeugdelijke geweld. Buiten het feit dat niemand met een wapen rond hoort te lopen, hebben de verdachten een leeftijd waarvan je schrikt dat zij met een wapen rondlopen", vertelt een vriend van de overleden jongeman aan Almere Nieuws.

Vrienden en familie van Sabri kunnen het niet bevatten dat het leven van de jongeman plots werd ontnomen.

Aanhoudingen

Na de fatale schietpartij kon de politie direct twee verdachten aanhouden. Een derde verdachte meldde zich in de nacht van dinsdag op woensdag zelf bij de politie.

Alle drie de verdachten komen uit Almere en hebben een leeftijd van 17, 19 en 20 jaar oud.

Stille tocht

De stille tocht wordt op vrijdag 2 maart georganiseerde en start om 19.00 uur. Er wordt gevraagd aan deelnemers van de stille tocht om zichzelf vooraf aan te melden via een aangemaakt evenement op Facebook zodat er een beeld gevormd kan worden van de hoeveelheid deelnemers.

Route

De stille tocht begint aan de Havenkom om 19.00 uur nabij het kruispunt bij Fair Play Casino / voormalig grandcafé De Havenkom waar via de Kruisstraat en de Kerkgracht naar coffeeshop Chillie Kiki in de Schoolstraat wordt gelopen.

Vervolgens gaat de stille tocht verder via de Schoolwerf, Wittewerf, Achterwerf, Achterpoort naar de Rietmeent waar bloemen zullen worden gelegd bij het huis waar Sabri woonde. 

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.