Klik om te vergrotenFoto: busje van de Irish travelers

Irish travelers nog steeds actief in Almere, geen aanhoudingen verricht
Laatste update: donderdag 08 maart 2018 - 12:06 uur


Er zijn nog steeds zogenoemde 'Irish travelers' actief in Almere, sinds eind februari wordt er door de politie gewaarschuwd voor deze malafide klusjesmannen.

Alhoewel de politie oproept om een melding te maken bij het zien van de buitenlandse klusjesmannen, zijn er geen aanhoudingen verricht. Wel worden de klusjesmannen aangesproken en weggestuurd. 

"Het is lastig ze aan te houden, want vaak vindt er een mondelinge overeenkomst plaats. Mensen moeten niet met hen in zee gaan en als zij dat toch willen, alles op papier zetten", vertelt Leonie Bosselaar (woordvoerder politie) aan Almere Nieuws. 

Volgens Bosselaar zijn er afgelopen tijd wel meerdere meldingen geweest van inwoners: "Het is goed dat ze ons bellen zodat wij poolshoogte kunnen nemen en een signaal kunnen afgeven."

Handelswijze

De Irish travelers rijden rond in een wit busje en bieden verschillende diensten aan: in eerste instantie klinkt dit als een mooi en goedkoop aanbod.

Wanneer een klus is afgerond blijkt de kwaliteit niet in orde en is de prijs ineens veel hoger dan is afgesproken. De Irish travelers proberen vervolgens op agressieve en intimiderende wijze het geld te innen.

De politie adviseert inwoners om nog steeds melding te maken wanneer de Irish travelers worden gezien.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media!