Activisten Oostvaarderplassen zorgen voor gevaarlijke situaties op A6
Klik om te vergroten
Foto: GerardM/Wikimedia Commons


Activisten Oostvaarderplassen zorgen voor gevaarlijke situaties op A6Geplaatst door Max Joling
Laatste update op zondag 01 april 2018 om 12:03 uur


Activisten die zondagochtend op weg waren naar de Oostvaardersplassen voor een door hen georganiseerde 'bijvoeractie', hebben op de A6 tussen Almere en Lelystad voor een gevaarlijke situatie gezorgd. Dat meldt de politie.

Volgens de politie hielden de activisten een langzaamaanactie op de A6 waardoor het overige verkeer werd gehinderd en vervolgens gevaarlijke situaties ontstonden.

Protestacties

Activisten voeren al enige tijd protestacties tegen het beleid in de Oostvaarderplassen: de provincie en het Rijk vinden dat zij de natuur haar gang moet laten gaan. De grote grazers dienen hierbij voor zichzelf te zorgen. 

Dieren die lijden worden door boswachters uit hun lijden verlost. Onlangs zorgden de druk van protestacties er voor dat de dieren werden bijgevoerd, maar actievoerders blijven ontevreden.

Voor de demonstratie van zondag werd geen vergunning verleend.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.