Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Columns

[Column] Natuurterrorisme

Foto: GerardM/Wikimedia Commons

[Column] Natuurterrorisme

De beste hotels, de beste deals!
Ontdek vakantie in eigen land of in de buurlandjes, het scherpst geprijst via Hotels.nl! Waar ga jij heen deze zomer?

Meer informatie

Sinds het gedoetje in de Oostvaardersplassen kan de Dikke van Dale er zomaar een nieuwe term bij hebben: natuurterrorisme - gepleegd door mensen die zichzelf hebben benoemd tot 'actievoerders' en zich naar eigen zeggen inzetten voor de dieren in de Oostvaardersplassen door juist tégen de natuur in te gaan: bijvoeren, terwijl onafhankelijke dierenartsen eerder vaststelden dat alles volgens goed beleid wordt uitgevoerd. 

Hoe lang willen deze 'actievoerders' het volhouden om tegen het beleid van de overheid in te gaan? Ik vraag mij af hoe die zelfbenoemde actievoerders toch aan de tijd komen. Ik vind 'een uitkering' is daar de ideale gedachte achter. Dit clubje 'actievoerders' wordt steeds hardnekkiger, het riekt naar natuurterrorisme. Mijn advies: pak de uitkering af en zorg dat deze mensen zich nuttig gaan maken en bijvoorbeeld een opleiding gaan doen of weer verplicht worden gesteld aan hun sollicitatieplicht, en als zij daar niet toe in staat zijn zorg dan voor een ander type dagbesteding.

Afgelopen tijd heb ik van alle mogelijke kanten berichten ontvangen van personen die menen actievoerder te zijn waarin zijn eisen (niet 'vragen' of 'verzoeken') dat ik iets over de Oostvaardersplassen schrijf. Ziekelijk bijverschijnsel is wel dat het geschreven stuk in hun voordeel moet zijn. 

Zelfs reacties onder foto's op m'n Facebook werden besmeurd: "Heb jij nog tijd om te koken? Je zou jezelf ook nuttig kunnen maken door iets over de Oostvaardersplassen te schrijven." - teksten werden zelfs compleet aangeleverd. Geestig, maar wel overlastgevend dat extremistische gedrag. Ik dacht dat tegenstanders van Zwarte Piet behoorden tot de zwarte schaduw van de maatschappij maar natuurterroristen zijn naar mijn idee nóg erger. 

Afgelopen weekend vroeg ik mij af of de werkgevers van de 'actievoerders' al zouden zijn benaderd met daarin lappen tekst over hetgeen wat zij aan het uitspoken zijn en over hun psychische gesteldheid maar, met hun uitkering zijn er natuurlijk geen werkgevers in het geding. Dan natuurlijk nog te beginnen over de strafbare feiten die deze 'actievoerders' plegen: vernieling, verstoring van de openbare orde, intimidatie, bedreiging, belediging en wat al niet meer.

Een soort hardnekkige, langdurige, kille en grauwe herfststorm maar eigenlijk gewoon een groep overjarige kleuters wat hun zin niet krijgt en blijft doorhuilen. Men hoort zich vragen waar de opvoeding is in plaats van de bijvoeding.

Het gemiddelde niveau in reacties op Facebook

Max Joling - Columnist


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van deze column de moeite waard? Klik hier om deze column te delen op social media. We zijn je dankbaar!


Advertentie (verbergen?)

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 26.307
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 14.7 ℃
Voelt als 12.5 ℃
Gemiddeld
Laagst 8.7 ℃ (05.40 uur)
Hoogst 15.0 ℃ (08.32 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog