[Column] Natuurterrorisme
Klik om te vergroten
Foto: GerardM/Wikimedia Commons


[Column] NatuurterrorismeGeplaatst door Max Joling
Laatste update op dinsdag 03 april 2018 om 11:04 uur


Sinds het gedoetje in de Oostvaardersplassen kan de Dikke van Dale er zomaar een nieuwe term bij hebben: natuurterrorisme - gepleegd door mensen die zichzelf hebben benoemd tot 'actievoerders' en zich naar eigen zeggen inzetten voor de dieren in de Oostvaardersplassen door juist tégen de natuur in te gaan: bijvoeren, terwijl onafhankelijke dierenartsen eerder vaststelden dat alles volgens goed beleid wordt uitgevoerd. 

Hoe lang willen deze 'actievoerders' het volhouden om tegen het beleid van de overheid in te gaan? Ik vraag mij af hoe die zelfbenoemde actievoerders toch aan de tijd komen. Ik vind 'een uitkering' is daar de ideale gedachte achter. Dit clubje 'actievoerders' wordt steeds hardnekkiger, het riekt naar natuurterrorisme. Mijn advies: pak de uitkering af en zorg dat deze mensen zich nuttig gaan maken en bijvoorbeeld een opleiding gaan doen of weer verplicht worden gesteld aan hun sollicitatieplicht, en als zij daar niet toe in staat zijn zorg dan voor een ander type dagbesteding.

Afgelopen tijd heb ik van alle mogelijke kanten berichten ontvangen van personen die menen actievoerder te zijn waarin zijn eisen (niet 'vragen' of 'verzoeken') dat ik iets over de Oostvaardersplassen schrijf. Ziekelijk bijverschijnsel is wel dat het geschreven stuk in hun voordeel moet zijn. 

Zelfs reacties onder foto's op m'n Facebook werden besmeurd: "Heb jij nog tijd om te koken? Je zou jezelf ook nuttig kunnen maken door iets over de Oostvaardersplassen te schrijven." - teksten werden zelfs compleet aangeleverd. Geestig, maar wel overlastgevend dat extremistische gedrag. Ik dacht dat tegenstanders van Zwarte Piet behoorden tot de zwarte schaduw van de maatschappij maar natuurterroristen zijn naar mijn idee nóg erger. 

Afgelopen weekend vroeg ik mij af of de werkgevers van de 'actievoerders' al zouden zijn benaderd met daarin lappen tekst over hetgeen wat zij aan het uitspoken zijn en over hun psychische gesteldheid maar, met hun uitkering zijn er natuurlijk geen werkgevers in het geding. Dan natuurlijk nog te beginnen over de strafbare feiten die deze 'actievoerders' plegen: vernieling, verstoring van de openbare orde, intimidatie, bedreiging, belediging en wat al niet meer.

Een soort hardnekkige, langdurige, kille en grauwe herfststorm maar eigenlijk gewoon een groep overjarige kleuters wat hun zin niet krijgt en blijft doorhuilen. Men hoort zich vragen waar de opvoeding is in plaats van de bijvoeding.

Het gemiddelde niveau in reacties op Facebook

Max Joling - Columnist

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel deze column

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar deze column delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.