Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Duizenden lantaarnpalen in Almere voorzien van duurzame LED-lampen

Het nieuwe ontwerp door Friso Kramer (foto: aangeleverd)

Duizenden lantaarnpalen in Almere voorzien van duurzame LED-lampen

Mis geen aanbiedingen meer in Almere!
Via de Reclamefolder-app ontvang je wekelijks een nieuw overzicht van alle aanbiedingen bij winkels in de stad.

Informatie

Fabrikant Lightwell heeft in samenwerking met het Almeerse sociale werkbedrijf Tomingroep ruim 4000 nieuwe kegelarmaturen geproduceerd welke afgelopen tijd op lantaarnpalen door heel Almere zijn gemonteerd.

"Dankzij deze nieuwe samenwerking gingen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag met de productie van de straatverlichting in hun eigen stad", vertelt een woordvoerster van fabrikant Lightwell.

Ontwerp

Het ontwerp van Dutch designer Friso Kramer is voorzien van energiezuinige LED-lampen die tot wel 100.000 branduren meegaan.

De 'Friso Kramer LED-lamp' heeft een speciale lichtkap met frosted afwerking die verblinding voorkomt. "Het is een modern ontwerp dat perfect verlicht met een laag verbruik en minimale lichtvervuiling. De Luxis-armaturen zijn klassiek en universeel toepasbaar en voorzien van speciale fietspadlenzen voor extra zijwaartse uitstraling", aldus de woordvoerster.

Technologie

Tomingroep voert niet alleen de productie uit voor Lightwell om de nieuwe verlichting vervolgens te gebruiken in Almere maar ook in Rotterdam, Amsterdam en Heerhugowaard.

De nieuwe straatverlichting is onder andere geplaatst in Stedenwijk, Waterwijk en rondom het stadhuis van Almere. Technologie als sensoren en andere systemen (als camera's en WiFi) kunnen eenvoudig worden geïntegreerd - ook na plaatsing van de lampen.

De gemeente Almere heeft de ambitie om in de toekomst gebruik te maken van de bovengenoemde technologieën.

"Echte productiestad"

"Het was ons doel om Almere te laten profiteren van de nieuwste technologische snufjes, maar ook van de beste kwaliteit tegen een scherpe prijs", vertelt Sjaak Roosenboom (technisch beheeradviseur van gemeente Almere).

Volgens Roosenboom was Lightwell wat dat betreft een schot in de roos en wordt er ingezet op een samenwerking voor de lange termijn. 

"Het begint in elk geval ontzettend goed met de plaatsing van deze prachtige armaturen en het feit dat Almere dankzij Lightwell een echte productiestad aan het worden is. Wat begon met een aanbesteding is uitgegroeid tot het plaatsen van innovatieve openbare verlichting die de stad veiliger maakt en tegelijkertijd mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpt. Dat is natuurlijk in alle opzichten een geweldige ontwikkeling", aldus Roosenboom.

Friso Kramer ontwierp in 1960 al voor lantaarnpalen (foto: aangeleverd)


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 26.307
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 13.4 ℃
Voelt als 11.9 ℃
Gemiddeld
Laagst 13.4 ℃ (00.39 uur)
Hoogst 13.9 ℃ (00.02 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog