Politie: "30.000 beelden aangetroffen bij Mitchell van der K."
Klik om te vergroten


Politie: "30.000 beelden aangetroffen bij Mitchell van der K."Geplaatst door Max Joling
Laatste update op dinsdag 17 april 2018 om 15:18 uur


De politie heeft ruim 30.000 privébeelden van derden aangetroffen op gegevensdragers van VVD'er Mitchell van der K. Dat maakte de politie dinsdagmiddag bekend.

Inmiddels is het onderzoek naar de computervredepleuk afgerond. Uit onderzoek blijkt dat de man op ten minste 187 Google- en iCloud accounts heeft ingebroken, allen van vrouwen.

Doorzoeking

Op 17 maart vorig jaar startte het Cybercrime-team van de politie een onderzoek nadat vlogster Laura Ponticorvo aangifte deed van computervredebreuk: haar naaktfoto's bleken online te zijn geplaatst.

Het IP-adres wat naar voren kwam tijdens het onderzoek, leidde naar de woning van Van der K. Toen er op 15 oktober 2017 een tweede aangifte van computervredebreuk binnenkwam bij de politie, leidde ook dit IP-adres naar Van der K.

Op 20 december 2017 deed de politie een inval in de woning van Van der K. waar in totaal 22 gegevensdragers in beslag werden genomen voor verder onderzoek. Alle gedupeerden werden door de politie benaderd, in totaal zijn er nu meer dan 30 aangiften tegen de man gedaan bij de politie.

De verdachte werd op 21 februari dit jaar aangehouden en is inmiddels weer op vrije voeten, hij mag zijn proces in vrijheid (en onder voorwaarden) afwachten.

VVD

Van der K. had zichzelf namens de VVD verkiesbaar gesteld tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen meldde hij aan het partijbestuur wegens 'privéomstandigheden' niet verder te kunnen in de politiek.

Volgens de VVD loog Van der K. over het strafrechtelijk onderzoek en zette hem uit de partij.

 

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.