Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

112

Politie: "30.000 beelden aangetroffen bij Mitchell van der K."

Politie: "30.000 beelden aangetroffen bij Mitchell van der K."

De beste hotels, de beste deals!
Ontdek vakantie in eigen land of in de buurlandjes, het scherpst geprijst via Hotels.nl! Waar ga jij heen deze zomer?

Meer informatie

De politie heeft ruim 30.000 privébeelden van derden aangetroffen op gegevensdragers van VVD'er Mitchell van der K. Dat maakte de politie dinsdagmiddag bekend.

Inmiddels is het onderzoek naar de computervredepleuk afgerond. Uit onderzoek blijkt dat de man op ten minste 187 Google- en iCloud accounts heeft ingebroken, allen van vrouwen.

Doorzoeking

Op 17 maart vorig jaar startte het Cybercrime-team van de politie een onderzoek nadat vlogster Laura Ponticorvo aangifte deed van computervredebreuk: haar naaktfoto's bleken online te zijn geplaatst.

Het IP-adres wat naar voren kwam tijdens het onderzoek, leidde naar de woning van Van der K. Toen er op 15 oktober 2017 een tweede aangifte van computervredebreuk binnenkwam bij de politie, leidde ook dit IP-adres naar Van der K.

Op 20 december 2017 deed de politie een inval in de woning van Van der K. waar in totaal 22 gegevensdragers in beslag werden genomen voor verder onderzoek. Alle gedupeerden werden door de politie benaderd, in totaal zijn er nu meer dan 30 aangiften tegen de man gedaan bij de politie.

De verdachte werd op 21 februari dit jaar aangehouden en is inmiddels weer op vrije voeten, hij mag zijn proces in vrijheid (en onder voorwaarden) afwachten.

VVD

Van der K. had zichzelf namens de VVD verkiesbaar gesteld tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen meldde hij aan het partijbestuur wegens 'privéomstandigheden' niet verder te kunnen in de politiek.

Volgens de VVD loog Van der K. over het strafrechtelijk onderzoek en zette hem uit de partij.

 


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 26.309
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 11.1 ℃
Voelt als 11.1 ℃
Gemiddeld
Laagst 10.8 ℃ (01.30 uur)
Hoogst 14.1 ℃ (00.00 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog