Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Politie: "30.000 beelden aangetroffen bij Mitchell van der K."De politie heeft ruim 30.000 privébeelden van derden aangetroffen op gegevensdragers van VVD'er Mitchell van der K. Dat maakte de politie dinsdagmiddag bekend.

Inmiddels is het onderzoek naar de computervredepleuk afgerond. Uit onderzoek blijkt dat de man op ten minste 187 Google- en iCloud accounts heeft ingebroken, allen van vrouwen.

Doorzoeking

Op 17 maart vorig jaar startte het Cybercrime-team van de politie een onderzoek nadat vlogster Laura Ponticorvo aangifte deed van computervredebreuk: haar naaktfoto's bleken online te zijn geplaatst.

Het IP-adres wat naar voren kwam tijdens het onderzoek, leidde naar de woning van Van der K. Toen er op 15 oktober 2017 een tweede aangifte van computervredebreuk binnenkwam bij de politie, leidde ook dit IP-adres naar Van der K.

Op 20 december 2017 deed de politie een inval in de woning van Van der K. waar in totaal 22 gegevensdragers in beslag werden genomen voor verder onderzoek. Alle gedupeerden werden door de politie benaderd, in totaal zijn er nu meer dan 30 aangiften tegen de man gedaan bij de politie.

De verdachte werd op 21 februari dit jaar aangehouden en is inmiddels weer op vrije voeten, hij mag zijn proces in vrijheid (en onder voorwaarden) afwachten.

VVD

Van der K. had zichzelf namens de VVD verkiesbaar gesteld tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen meldde hij aan het partijbestuur wegens 'privéomstandigheden' niet verder te kunnen in de politiek.

Volgens de VVD loog Van der K. over het strafrechtelijk onderzoek en zette hem uit de partij.

 

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties