De politie heeft dinsdagochtend vier mannen uit Almere aangehouden en één man uit Hilversum op verdenking van betrokkenheid bij het smokkelen van een grote partij cocaïne naar Engeland.

Onder andere werd er een inval gedaan in een woning aan de Hendrik Werkmanstraat in Tussen de Vaarten.

In totaal werden er 7 woningen doorzocht.

Nu Surrender

Vier verdachten zijn volgens de politie lid van motorclub No Surrender. De politie heeft vermoedens dat hooggeplaatste leden binnen de motorclub opdracht hadden gegeven voor de drugssmokkel.

Transport naar Engeland

In januari werd een opdracht door een Nederlands transportbedrijf aangenomen om een vrachtwagen met goederen af te leveren in Engeland. Door de verschillende aanwijzingen kreeg de chauffeur het vermoeden dat er een grote hoeveelheid harddrugs verstopt zat in de vrachtwagen.

Uit angst om betrapt te worden liet de chauffeur de vrachtwagen staan op een parkeerplaats en nam de veerboot terug naar Nederland. Op de plek waar de veerboot aanmeerde, zag de chauffeur een viertal mannen staan die hem kennelijk stonden op te wachten. Dit bleken clubleden te zijn van No Surrender.

De chauffeur voelde zich dermate bedreigd dat hij zich meldde bij de Koninklijke Marechaussee en daar zijn verhaal deed.

Veiligheidsmaatregelen

Na het verhaal door de chauffeur trof de politie in Engeland tientallen kilo's cocaïne aan in de vrachtwagen.

De politie heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor de chauffeur omdat er vanuit het criminele milieu signalen zijn dat zijn leven gevaar loopt en dat leden van de motorclub No Surrender actief naar hem op zoek zijn.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112