College van B&W wil hondenbelasting afschaffen
Klik om te vergrotenDe wethouders uit het nieuwe college


College van B&W wil hondenbelasting afschaffenGeplaatst door Max Joling
Laatste update op vrijdag 25 mei 2018 om 15:03 uur


Het nieuwe college van B&W wil de hondenbelasting afschaffen. Dat staat in het coalitieakkoord wat vrijdagmiddag is gepresenteerd.

Ook wil het nieuwe college de centra van de oude stadsdelen als Almere Haven en Almere Buiten opknappen en vernieuwen - hiervoor zal een speciaal fonds voor worden opgericht. Lokale lasten als rioolheffing en ozb zullen niet omhoog gaan.

Woningbouw

Ook heeft het nieuwe college het voornemen om extra geld uit te trekken om meer woningen te bouwen in Almere. 

Uiteindelijk zal het gaan om zo'n 2000 tot 2500 sociale huurwoningen. 

Wethouders

De komende 4 jaar krijgt Almere in totaal 7 wethouders. De partijen ChristenUnie, D66 en GroenLinks krijgen elk één wethouder die fulltime aan de slag zal gaan, de partijen VVD en PvdA krijgen elk twee wethouders die voor 85 procent aan de slag zullen gaan.

De verdeling van portefeuilles is nog niet bekend gemaakt.

Lees hier het coalitieakkoord »

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.