Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Columns

[Column] Telefonisch

[Column] Telefonisch

Mis geen aanbiedingen meer in Almere!
Via de Reclamefolder-app ontvang je wekelijks een nieuw overzicht van alle aanbiedingen bij winkels in de stad.

Informatie

Fijn, Ziggo voert prijswijzingingen door. Reden voor mij om op te zeggen, laat ik eens gek doen. Het is niet zo dat ik die prijsverhoging niet kan ophoesten maar wanneer je dat bedrag op jaarbasis zou berekenen kun je toch één keer minder per jaar bestellen bij Thuisbezorgd om maar een voorbeeld te noemen. Daarnaast kan het ook nooit kwaad om eens een andere aanbieder te proberen.

Wanneer je normaal gesproken een bedrijf belt voor een opzegging, annulering van je bestelling of om iets anders te laten doen waar het betreffende bedrijf niets aan verdient wordt je vriendelijk te woord gestaan en naar verwachting geholpen. Bij Ziggo was dat helaas niet het geval. Soort telefoonterreur - je merkt dat er targets gehaald moeten worden en dat gaat klaarblijkelijk ten koste van klantvriendelijkheid. Ik kon het verzet, de wanhoop en gedram door de verbinding voelen. Alsof ik een zesde zintuig bezat.

Een diepe zucht voorafgaand aan Ziggo's nieuwe poging met de eerder(e) genoemde aanbieding(en). De telefonist zei dat hij nog nooit had meegemaakt dat iemand wilde opzeggen vanwege prijswijzigingen en daarbij niet inging op nieuwe aanbiedingen. Ziggo heeft dus nooit eerder te maken gehad met iemand die niét om te praten is, wat een compliment. Eerlijk gezegd heb ik niet eens geluisterd naar de aanbiedingen met de daarbijbehorende rekensommetjes.

Maandagavond en rekensommen moeten aanhoren. Ik heb wel iets anders te doen. RTL Boulevard is bezig en mijn eten kan opnieuw in de magnetron. Ik besloot de beste man maar te vragen of opzeggen nu mogelijk was of niet: "U belt telefonisch voor een opzegging dus daar hang ik een gesprek aan vast. Wanneer u dat niet wil, had u uw opzegging online moeten doen." - (niet dus).

Bij Ziggo krijg je dus gratis een gesprekspartner wanneer je wil opzeggen, leuk. Ik zal het eens plaatsen in de leer-nieuwe-vrienden-kennen-groep op Facebook. Uiteindelijk is het gelukt om op te zeggen. Achteraf heb ik al niet eens meer opgezegd vanwege die prijswijziging maar meer hoe ik het gesprek heb ervaren. Een fatsoenlijke gespreksbeëindiging kon er vanaf de andere kant van de lijn helaas niet van af. De spreekwoordelijke hoorn werd er gewoon opgegooid. Ach, hopelijk luistert meneer eens het gesprek terug om één en ander te evalueren. Met zijn manager.

Loterijen zijn ook zo erg overigens. Ik heb eens mijn lot telefonisch opgezegd waar (tot ik zelf het gesprek ophing) de vraag werd gesteld of ik het ècht zeker wist en toch niet nog een maandje mee wilde spelen. Van die redenen waarom ik sta aangemeld in het bel-me-niet-register.

Alhoewel ik een nagelbijter ben, is het de telefonist van Ziggo hoe dan ook gelukt om het bloed onder mijn kleine nageltjes vandaan te halen. Ik ga mij eens verdiepen in andere aanbieders - Jonaz die sinds november vorig jaar ook in Almere diensten aanbiedt schijnt het ook goed te doen van wat ik zo in mijn omgeving hoor. Ik ga dat maar eens proberen. Geen Ziggo meer voor mij. 

Max Joling - Columnist


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van deze column de moeite waard? Klik hier om deze column te delen op social media. We zijn je dankbaar!


Advertentie (verbergen?)

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 31.141
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 15.6 ℃
Voelt als 13.4 ℃
Gemiddeld
Laagst 13.1 ℃ (06.19 uur)
Hoogst 15.9 ℃ (10.00 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog