PEILING: `Staking in het openbaar vervoer` - Klik hier om deel te nemen aan de peiling!
Klik om te vergrotenBart Ubbels en Harro Bosma tekenen de overeenkomst (foto: aangeleverd)

MBO College Poort en Center Parcs gaan samenwerken
Laatste update: maandag 11 juni 2018 - 15:56 uur


MBO College Poort en Albron Center Parcs De Eemhof gaan insentief samenwerken: vanaf komend schooljaar krijgen studenten van de opleiding Manager/Ondernemer Horeca praktijkles in het restaurant en de keuken van het vakantiepark in Zeewolde.

Afgelopen week werd de samenwerking tussen beide partijen berachtigd. "Doordat studenten praktijkles krijgen in een echte werkomgeving sluit de opleiding nog beter aan bij het werkveld", vertelt Janneke Toet (woordvoerder ROC van Flevoland).

Talent benutten

De samenwerking met Albron Center Parcs De Eemhof sluit volgens MBO College Poort aanstekend aan bij de ambitie van de school om studenten hun talenten volledig te laten benutten. 

Studenten van de opleiding gaan leren en werken in de praktijk en zullen de functie van floormanager vervullen.  "Door deze unieke samenwerking kunnen we theorie en praktijk echt met elkaar verbinden en ervaren studenten hoe het is om te werken in een echt restaurant", vertelt Harro Bosma (opleidingsmanager bij MBO College Poort). 

Studenten krijgen praktijkles van de managers van Albron Center Parcs De Eemhof: "Zo creëren we samen een werk- en leeromgeving waar theorie en praktijk naadloos aansluiten en we de medewerker van de toekomst vormen", vult Bart Ubbels (Food Operations Manager bij Albron Center Parcs De Eemhof) aan. 

Hybride leren

Vanaf het tweede jaar gaan studenten vooral aan de slag met leidinggeven en ondernemen. De tweedejaarsstudenten zullen bij Albron Center Parcs De Eemhof leiding geven aan eerstejaarsstudenten. Daarnaast gaan zij ook aan de slag met de financiële aspecten (bijvoorbeeld het calculeren van de verkoopprijs van een menu). 

Tijdens de praktijkperiode mogen studenten in de huisjes van De Eemhof verblijven, zo wordt er volgens de twee partijen een nog betere werksfeer en teamgevoel gecreëerd. 

Door de samenwerking vervallen de praktijklessen op school waardoor er een vorm van hybride leren ontstaat. Theorielessen worden gegeven in het nieuwe schoolgebouw van MBO College Poort in Almere Poort.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media!

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

8 reacties

 • Cathy

  maandag 11 juni 2018

  Lara ik ben er achter waarom Bosma geen fuck voor ons heeft geregeld met de examens!

  • Dimara

   maandag 11 juni 2018

   Sander Pladet

   • Tessa

    dinsdag 12 juni 2018

    Nikky Huijsmans

    • Yannick

     dinsdag 12 juni 2018

     Jolanda de Kuiper kijk eens op de foto

     • Jolanda

      dinsdag 12 juni 2018

      😉

      • Kyrian

       dinsdag 12 juni 2018

       🤢

       • Melissa

        dinsdag 12 juni 2018

        Eveline Ruijter iets met personeel tekort? 🤣

        • Eveline

         dinsdag 12 juni 2018

         soort van..

         Reactie plaatsen

         Klik hier om een reactie te plaatsen.