OV-staking gaat woensdag door: drie dagen lang geen bussen in Almere
Klik om te vergroten


OV-staking gaat woensdag door: drie dagen lang geen bussen in AlmereGeplaatst door Max Joling
Laatste update op maandag 25 juni 2018 om 13:57 uur


De door vakbonden aangekondigde staking in het openbaar vervoer, gaat woensdag door. Hierdoor rijden er vanaf woensdag voor 72 uur (drie dagen) geen bussen in Almere.

Ook in de rest van het land ligt het streekvervoer plat.

Koude douche

De vakbonden hadden eerst het voornemen om de staking maandag van start te laten gaan, maar wilden de bemiddelaars meer tijd geven om een mogelijk akkoord te bereiken.

Volgens Jean-Marie Severijns (CNV Vakmensen) is de uitkomst van de onderhandelingen een koude douche: "Er is nog geen licht aan het einde van de tunnel. De werkgevers weten van geen wijken; er blijkt geen enkele verbetering mogelijk. Dat betekent dat we vanaf woensdag volop in actie gaan."

Eisen

De vakbonden eisen een vermindering van de werkdruk, iedere 2,5 uur een (plas)pauze voor chauffeurs en een loonsverhoging van 3,5 procent.

Lees ook dit artikel:
peiling over OV-staking

 

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.