Meldingen van hulpdiensten in Almere realtime in je tijdlijn op Facebook ontvangen? - Klik hier voor meer informatie.
Klik om te vergroten

College van B&W: "omgewaaide reclamezuil zal binnenkort worden opgeruimd"
Laatste update: donderdag 12 juli 2018 - 12:11 uur


De Pioneer-reclamezuil die in januari tijdens een storm omwaaide aan de Versterkerstraat, zal binnenkort worden opgeruimd. Dat zegt het college van B&W in antwoord op schriftelijke vragen die de VVD en CDA eerder stelde.

Volgens het college is Pioneer niet meer in het nabijgelegen gebouw gevestigd, maar zitten er meerdere huurders in het gebouw. De eigenaar van dit gebouw is verantwoordelijk voor het opruimen van de omgewaaide reclamezuil.

De afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) heeft beoordeeld dat er geen direct gevaar is voor gebruikers en het openbare gebied. 

Dwangmiddelen

De gemeente heeft al een aantal keren verzocht om de omgevallen reclamezuil te verwijderen en heeft dit nogmaals verzocht. 

Mocht de eigenaar voor 15 juli geen gehoor hebben gegeven, is de gemeente van plan om dwangmiddelen in te zetten of zelf de boel op te ruimen waarbij de kosten daarvan zullen worden verhaald op de eigenaar van het gebouw.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media!

ReactiesMax Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.