Klik om te vergroten


College van B&W: "omgewaaide reclamezuil zal binnenkort worden opgeruimd"
Laatste update: donderdag 12 juli 2018 - 12:11 uurDe Pioneer-reclamezuil die in januari tijdens een storm omwaaide aan de Versterkerstraat, zal binnenkort worden opgeruimd. Dat zegt het college van B&W in antwoord op schriftelijke vragen die de VVD en CDA eerder stelde.

Volgens het college is Pioneer niet meer in het nabijgelegen gebouw gevestigd, maar zitten er meerdere huurders in het gebouw. De eigenaar van dit gebouw is verantwoordelijk voor het opruimen van de omgewaaide reclamezuil.

De afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) heeft beoordeeld dat er geen direct gevaar is voor gebruikers en het openbare gebied. 

Dwangmiddelen

De gemeente heeft al een aantal keren verzocht om de omgevallen reclamezuil te verwijderen en heeft dit nogmaals verzocht. 

Mocht de eigenaar voor 15 juli geen gehoor hebben gegeven, is de gemeente van plan om dwangmiddelen in te zetten of zelf de boel op te ruimen waarbij de kosten daarvan zullen worden verhaald op de eigenaar van het gebouw.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

ReactiesMax Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.