"Aanpak Keolis in OV Almere zorgt voor daling van incidenten"
❤️ Draag jij bij aan onze blijvende onafhankelijkheid? - Klik hier voor info! ❤️
Klik om te vergroten


"Aanpak Keolis in OV Almere zorgt voor daling van incidenten"Geplaatst door Max Joling
Laatste update op vrijdag 13 juli 2018 om 11:01 uur


Keolis kijkt terug op een succesvol eerste halfjaar in Almere: sinds de vervoerder in december vorig jaar onder de naam 'allGo' de concessie overnam van Connexxion, is er volgens Keolis veel verbeterd op het gebied van sociale veiligheid.

"Het aantal incidenten is sinds januari aanzienlijk omlaag gebracht en de sfeer in het openbaar vervoer lijkt sterk verbeterd", vertelt een woordvoerder van Keolis.

Incidenten

In totaal werd het aantal A-incidenten (misdrijven tegen personeel en reizigers) met 80 procent omlaag gebracht. Ook het aantal B-incidenten (overtredingen Wet Personenvervoer) werd met 50 procent verminderd.

Gemiddeld schreef Keolis in het afgelopen halfjaar maandelijks 700 keer een boete uit voor zwartrijden en andere overtredingen.

Nieuwe aanpak

Volgens Keolis lijkt het niet alleen met de harde cijfers, maar ook met het subjectieve veiligheidsgevoel van reizigers en personeel beter te gaan in Almere wat te danken zou zijn aan de aanpak.

"Iedere dag analyseert Keolis waar het personeel het beste kan worden ingezet tegen zwartrijden en voor een groter veiligheidsgevoel. Medewerkers pakken incidenten met een de-escalerende benadering aan. Die systematiek blijkt adequaat te werken en wordt de komende periode verder doorontwikkeld, met onder meer speciale trainingen voor personeel en workshops met diverse specialisten", aldus de woordvoerder.

"Aantal zwartrijders verder omlaag"

Volgens Inge Heijnga (manager veiligheid) is Keolis er echter nog niet: "Het percentage zwartrijders moet bijvoorbeeld nog steeds stevig omlaag. Ook dat zal weer een gunstige impact hebben op het resterende aantal incidenten omdat de meeste incidenten worden veroorzaakt door zwartrijders."

Heijnga hoopt daarmee dat iedereen die het OV in Almere en omstreken de afgelopen jaren heeft gemeden, bijvoorbeeld vanwege de vele incidenten, weer vertrouwen krijgt om voor allGo te kiezen.

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Reacties

Reacties lezen

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.