Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

"Aanpak Keolis in OV Almere zorgt voor daling van incidenten"

"Aanpak Keolis in OV Almere zorgt voor daling van incidenten"

Mis geen aanbiedingen meer in Almere!
Via de Reclamefolder-app ontvang je wekelijks een nieuw overzicht van alle aanbiedingen bij winkels in de stad.

Informatie

Keolis kijkt terug op een succesvol eerste halfjaar in Almere: sinds de vervoerder in december vorig jaar onder de naam 'allGo' de concessie overnam van Connexxion, is er volgens Keolis veel verbeterd op het gebied van sociale veiligheid.

"Het aantal incidenten is sinds januari aanzienlijk omlaag gebracht en de sfeer in het openbaar vervoer lijkt sterk verbeterd", vertelt een woordvoerder van Keolis.

Incidenten

In totaal werd het aantal A-incidenten (misdrijven tegen personeel en reizigers) met 80 procent omlaag gebracht. Ook het aantal B-incidenten (overtredingen Wet Personenvervoer) werd met 50 procent verminderd.

Gemiddeld schreef Keolis in het afgelopen halfjaar maandelijks 700 keer een boete uit voor zwartrijden en andere overtredingen.

Nieuwe aanpak

Volgens Keolis lijkt het niet alleen met de harde cijfers, maar ook met het subjectieve veiligheidsgevoel van reizigers en personeel beter te gaan in Almere wat te danken zou zijn aan de aanpak.

"Iedere dag analyseert Keolis waar het personeel het beste kan worden ingezet tegen zwartrijden en voor een groter veiligheidsgevoel. Medewerkers pakken incidenten met een de-escalerende benadering aan. Die systematiek blijkt adequaat te werken en wordt de komende periode verder doorontwikkeld, met onder meer speciale trainingen voor personeel en workshops met diverse specialisten", aldus de woordvoerder.

"Aantal zwartrijders verder omlaag"

Volgens Inge Heijnga (manager veiligheid) is Keolis er echter nog niet: "Het percentage zwartrijders moet bijvoorbeeld nog steeds stevig omlaag. Ook dat zal weer een gunstige impact hebben op het resterende aantal incidenten omdat de meeste incidenten worden veroorzaakt door zwartrijders."

Heijnga hoopt daarmee dat iedereen die het OV in Almere en omstreken de afgelopen jaren heeft gemeden, bijvoorbeeld vanwege de vele incidenten, weer vertrouwen krijgt om voor allGo te kiezen.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 31.141
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 11.2 ℃
Voelt als 11.2 ℃
Gemiddeld
Laagst 11.2 ℃ (00.40 uur)
Hoogst 11.8 ℃ (00.02 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog