Na het vertrek van de voltallige Raad van Commissarissen, wethouder Herrema, Jan Willem Griep (directeur Tuinbouw en Financiën bij Floriade) stapt nu ook Jannewietske de Vries op: zij is voorgedragen als burgemeester van zuidwest Friesland.

De Vries was directeur bij Floriade B.V. en zal zich vanaf 27 september bezighouden met haar nieuwe functie buiten Almere.

Vervanging

De raad van commissarissen vertrekt per 1 augustus als gevolg van een koerswijziging voor de Floriade (ingegeven door de gemeente) waarvoor er nog vervanging moet worden gezocht, evenals het zoeken van vervangers voor Griep en De Vries.

Loes Ypma wordt donderdagavond geïnstalleerd als wethouder en neemt de taken over van Tjeerd Herrema die zich eerder bezighield met de Floriade.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Sint & Piet Dwalen Af - Aflevering 3 (zaterdag 25 november 2023)

? DAAR ZIJN WE WEER! Met de derde aflevering. ? De stroom viel uit, maar het is toch gelukt om een uitzending te maken. VlogPiet is inmiddels onderweg naar Rotterdam. ? Dinsdag om 17.00 uur zie je aflevering #VIER! ?

Geplaatst door Sint & Piet Dwalen Af op Zaterdag 25 november 2023

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reacties op dit artikel (16)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Krissy Ramnath op donderdag 19 juli 2018 om 11.47 uur Nu al ? Terwijl er alvorens al zoveel tegenstemmers van de inwoners waren. Onderwijl lijden nog zoveel inwoners om eigen woningen te hebben. Het kan in Almere. Ja ja, Dalijk op straat leven en de asielzoekers op dit mooie project ???


avatar

Geplaatst door Ton Kersten op donderdag 19 juli 2018 om 11.25 uur Wie bij de gemeente durft hier nu verantwoordelijkheid voor te nemen, met persoonlijke gevolgen (bij falen), zoals een persoonlijk levenslang faillisement. De draaideur caroussel draait nu wel heel snel ...... mevrouw Jannewietske de Vries, wat zijn uw resultaten ?


avatar

Geplaatst door Thea Molen op vrijdag 20 juli 2018 om 08.31 uur Zinkend schip....klinkt altijd zo lekker hé? Hier worden mensen echt heel vervelend door! Klagen en het eeuwige gezeur over onkruid en hoog gras en kasteel en ga maar door😤😢 Hoop dat de Floriade gewoon doorgaat😆


avatar

Geplaatst door Sharon Angel op donderdag 19 juli 2018 om 17.50 uur Krijg je als je mongolen als ambtenaren hebt


avatar

Geplaatst door Sabrina Castenmiller de Boer op donderdag 19 juli 2018 om 17.32 uur En daar is nu zoveel geld aan uitgegeven. Atlantis moest weg de camping moet ook weg lekker zooitje zo


avatar

Geplaatst door Trudy Cahuzak op donderdag 19 juli 2018 om 11.23 uur Gedoemd te mislukken, net als het podium op de grote markt, en het kasteel, en nu ook de Floriade, wie ow wie heeft nog meer van die fantastische ideeën. Besteed het geld maar aan het onderhoud en de fietspaden!!!!!!!!!! Het is om te huilen!!!!!!!!!


avatar

Geplaatst door Melody Moïs Schlebaum op donderdag 19 juli 2018 om 11.10 uur Blaas de floriade lekker er af het is totaal onzin bouw meer huis en Daar hebben messen veel meer aan Dan een floriade


avatar

Geplaatst door Rob Maters op donderdag 19 juli 2018 om 15.05 uur Is dit niet wat suggestief? Ze wordt elders burgemeester, dan heb je andere kopzorg


avatar

Geplaatst door Arnold Stam op donderdag 19 juli 2018 om 10.45 uur Als ik het goed begrijp ligt de nadruk van de Floriade nu op het ontwikkelen van een duurzame groene wijk ipv een tijdelijke tentoonstelling.. ik zeg goed nieuws.


avatar

Geplaatst door Silke Hoeneveld op donderdag 19 juli 2018 om 11.09 uur Wie kan ons in Gods naam van dit project verlossen🤔


avatar

Geplaatst door Jim Da Thesta Jacobs de Bok op donderdag 19 juli 2018 om 11.04 uur Nu maar gauw afblazen 😖


avatar

Geplaatst door Jan Schotel op donderdag 19 juli 2018 om 12.47 uur Hahahaha....nou, daar gaan "we" hoor. Een floriade waarbij iedereen met een iq wat hoger is dan dat van een borrelnootje heeft gezegd dat het gedoemd is om te mislukken, begint het besef bij de "criminelen" op het stadhuis ook door te dringen. En het wordt nog veel erger.....


avatar

Geplaatst door Ciska Abresch op donderdag 19 juli 2018 om 10.43 uur Zeker niet genoeg salaris verdoemt om te mislukken


avatar

Geplaatst door Jasming de Boer op donderdag 19 juli 2018 om 12.56 uur Gaat net zo mooi worden als het kasteel!


avatar

Geplaatst door Anneke Appels-Schuts op donderdag 19 juli 2018 om 10.43 uur 😂😂😂 wat een troep he!!


avatar

Geplaatst door Arie van Beusekom op donderdag 19 juli 2018 om 12.52 uur Allemaal onzin en zonde van het geld


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.