Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Nationaal Hitteplan in werking gesteld

Nationaal Hitteplan in werking gesteld

Wil jij een reclamevrije website?
Dat kan! Voor slechts €3,- per jaar zie je géén advertenties meer. Tevens steun je ons financieel! Klik hier voor álle voordelen en informatie.

Het RIVM heeft maandagochtend het Nationaal Hitteplan in werking gesteld. Met dit hitteplan roept het RIVM op om extra goed te zorgen voor kwetsbare mensen als ouderen, chronisch zieken, mensen met overgewicht en mensen in verzorgingstehuizen.

"Aanhoudend warm weer brengt gezondheidsrisico’s met zich mee voor kwetsbare groepen mensen. Deze mensen moeten alert zijn op uitdroging en oververhitting. Ook heel jonge kinderen hebben extra aandacht nodig om koel te blijven en genoeg te drinken", aldus een woordvoerder van het RIVM.

Het Nationaal Hitteplan wordt geactiveerd na besluit van het RIVM en het KNMI: de kans op aanhoudens warm weer, met maximumtemperaturen boven de 27 graden, speelt hierin een belangrijke rol. Ook de verwachte nachttemperatuur en luchtvochtigheid spelen een rol bij het besluit.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!

Reacties lezen


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 3.2 ℃
Voelt als -0.4 ℃
Gemiddeld
Laagst 1.7 ℃ (07.19 uur)
Hoogst 3.9 ℃ (13.06 uur)

Bekijk actuele weer

(Advertentie verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog
Sale (NL)