Klik om te vergrotenFoto door: Iwan de Brabander

Zen Festival komt in september naar Almere
Laatste update: dinsdag 24 juli 2018 - 15:02 uur


Op zaterdag 1 september is Stadslandgoed De Kemphaan het toneel van het Zen Festival.

Bezoekers van het Zen Festival kunnen werken aan hun persoonlijke groei, andere gelijkgestemden ontmoeten en ervaren daarnaast een dag van ontspanning en rust.

"Geen zweverige taferelen"

"Het Zen Festival geeft je de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier te ervaren hoe je mentaal fit wordt en blijft. Doe kennis en ervaring op tijdens het Zen Festival die meteen toepasbaar is in jouw dagelijks leven", vertelt Stephanie van Stockum (organisator).

Van Stockum is het festival gestart vanuit de gedachte om meer mensen te laten zien dat er wel degelijk veel kennis vanuit de Zen Meditatie, mindfulness en yoga te behalen valt wat goed valt toe te passen in de westerse cultuur.

"Niet met 'zweverige taferelen', maar met de kennis als tool gebruiken om in ons westerse bestaan stress en druk te verminderen", vertelt Van Stockum.

Zelfcompassie

Het thema van dit jaar is 'zelfcompassie'. Vaak zijn we erg streng en veroordelend naar onszelf terwijl we vrienden juist met compassie benaderen. Maar hoe doen we dit, zelfcompassie tonen en bereiken we dan wel onze doelen, is vaak de vraag. Deze en meer vragen worden beantwoord op 1 september.

Naar het festival gaan is een mooie eerste stap naar meer zelfcompassie. Gun jezelf een dag van bezinning, rust en ontspanning. Het festival onderscheid zich door een gevoel van eenheid te ervaren. Denk aan warm, knus, gezellig, persoonlijk en vooral kleinschalig - dát is het Zen Festival.

Diversiteit aan activiteiten

Het Festival geeft frisse inzichten, nieuwe openingen en creatieve ideeën -  er is een diversiteit aan activiteiten. Zo zijn er workshops en interactieve lezingen rondom het thema zelfcompassie zoals vermindering van stress, zelfkennis, diepe ontspanning en betere verbinding tussen lichaam en geest. 

Daarnaast is er een gezellige Zen markt en hang-out waar standhouders een mooi en divers aanbod met activiteiten en eerlijke producten aanbieden. Voeg hier nog lekker eten en drinken aan toe en de bezoekers kunnen zich een hele dag laten onderdompelen in rust, ontspanning, plezier en inspiratie!

Meer informatie over het festival is te vinden op de website van Zen Festival.

Video

Bekijk hieronder een video-impressie van vorig jaar:


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media!

Reacties