Hoeveel kost het om een opgeblazen motor te repareren?
Kom je ook naar onze verjaardagsbingo op zaterdag 25 mei 2019? Je maakt kans op zo'n 45 prijzen gericht op de zomer waaronder kaarten voor Strandfestival Zand! - Klik hier voor meer informatie.
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten
Foto: aangeleverd


Hoeveel kost het om een opgeblazen motor te repareren?
Laatste update: dinsdag 24 juli 2018 - 12:58 uurStel je voor: je negeert al een tijdje het lampje 'check engine'. Je besteedt geen aandacht aan het tikkende geluid dat vanonder de motorkap komt. Je denkt dat de blauwe rook die je uitlaat verlaat normaal is. 

Vervolgens ben je op de weg en hoor je een hels kabaal, het vermogen valt helemaal weg en er komt rook en olie uit de motorkap. Wat nu? Grote kans dat je de motor hebt opgeblazen. En dat is slecht nieuws. Voor je auto, voor jou, en vooral voor je portemonnee, want dit is een dure grap.

Wat is een opgeblazen motor?

We spreken van een opgeblazen motor wanneer deze fataal beschadigd is. Anders dan wat je misschien zou vermoeden, 'ontploft' de motor niet per se. Het opblazen van een motor gaat vaak wel gepaard met veel rook, stoom en soms ook met vuur. 

De schade kan komen in verschillende vormen. Soms breekt één van de kleppen af, wat ervoor zorgt dat gloeiend hete olie alle kanten op spuit, behalve de goede. Deze kan gaan branden, met de kenmerkende blauwe rook als gevolg (olie brandt altijd blauw). Wat je ook vaak ziet is een gebroken krukas. Als deze afbreekt draait hij nog een paar duizend keer op hoge snelheid rond in je motor, en slaat zo het hele motorblok aan diggelen. 

Zo zijn er nog wel een paar dingen die er kunnen gebeuren, maar de slotsom is telkens dezelfde: je motor is zwaar beschadigd en kan niet meer functioneren. Er zit ergens een groot gat, olie spuit overal, gaat branden en essentiële onderdelen raken verbogen.

Hoeveel kost een reparatie?

Het zal je niet verbazen dat in de meeste gevallen zo n motor niet meer te redden valt en dus vervangen zal moeten worden. Het ligt maar helemaal aan het merk en type auto dat je hebt wat de kosten hiervan zullen zijn. 

Als je geluk hebt kun je voor 1000 - 2000 euro een gebruikt motorblok vinden en dit er in laten zetten. Heb je echter een nieuw blok nodig, of rijdt je in een BMW, Mercedes of een ander duurdere wagen, dan kan dit al snel oplopen tot bedragen met meer dan vijf cijfers.

Auto met opgeblazen motor verkopen?

Als je erg gehecht bent aan je auto is reparatie altijd mogelijk. Het kost dus alleen vaak meer dan dat de auto waard is. Daarom is het meestal een beter idee om je schade auto voor export te verkopen aan een defecte auto opkoper. 

East European Provider is zo'n inkoopspecialist. Zij kopen vaak auto's met zware defecten, zoals opgeblazen motoren. Vervolgens exporteren zij deze naar Oost-Europa, waar een auto voor een fractie van de prijs hier gerepareerd kan worden. Hierdoor stijgt een defecte auto in waarde, en daar laten ze jou van mee profiteren. 

Je kunt heel eenvoudig het inkoopformulier op hun website invullen, waarna zij een bod zullen uitbrengen op je auto. Dit is vaak veel hoger dan wat men hier betaalt en een stuk voordeliger dan reparatie. Wij zouden het wel weten!


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Dit artikel is geschreven door Inkoopautos.com.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊